MasterChef Araz kimdir; kaç yaşında, nereli, evli mi?

MasterChef 2021 yarışmasına yedeklerden katılan Araz Aknam’ın hayatı yakından takip edilmektedir. Yedeklerden gelen 4. yarışmacı olarak dikkat çeken MasterChef Araz kimdir? Peki, Araz Aknam kaç yaşında, nereli, evli mi?

MasterChef 2021 yarışmasına yedeklerden gelen 4. yarışmacı olarak biyografisi merak edilen Araz Aknam’ın kısa özgeçmişini sizler için hazırladık.

MasterChef Araz Aknam Kimdir?

26 Temmuz 1990 tarihinde İran’ın başkenti Tahran’da dünyaya gelen Araz Aknam’ın babası İran Azerisi, annesi ise Türk’tür. Tam adı, Araz Aghnami Aknam olan yarışmacı Türk Milli Amerikan Futbol Takımı'nda 90 numaralı formayı giymiştir.

İran'da dünyaya gelen Araz, 6 yaşına kadar burada yaşayıp eğitim için İstanbul'a geldikte sonra 2012 yılında Yeditepe Üniversitesi'nden İnşaat Mühendisi olarak mezun olmuştur. Fenerbahçe kongre üyesi olan Araz, iyi derece İngilizce, Türkçe, Farsça ve Azerice bilmektedir. Araz, az da olsa Almanca ve İspanyolca da bilmektedir.

MasterChef Araz kimdir; kaç yaşında, nereli, evli mi?

Diğer yarışmacılara göre bir hayli uzun ve cüsseli duran Araz Aknam'ın 1.99, kilosu ise 128'dir.

Geçmiş zamanda karate ile uğraşan Araz, 1196 ve 2001 yıllarında bir ulusal, üç yerel şampiyonluk kazanmıştır. Araz'ın oynadığı takımlar arasında Tekelspor, Fenerbahçe SK, Tofaş SK, DSİ Spor, Tubesk yer almaktadır. 1998-2002 yılları arasında lisanslı olarak yüzücülük yapan Araz, fiziği senedeniyle üniversitedeki antrenörler tarafından fark edilmiştir ve Amerikan Futboluna adım atmıştır.

2008 yılında Yeditepe Eagles'ta oynayama başlayan MasterChef Araz, zaman içerisinde Türkiye Ligi'nde dikkat çeken bir oyuncu olmayı başardı. Kolej futbolu kariyerinde 3 kez UniLig 1. Lig Bronz madalyası ve Unilig 2. Lig Altın madalya unvanına sahiptir.

MasterChef Araz kimdir; kaç yaşında, nereli, evli mi? - Resim : 2

Türk Milli Takımıyla ilk resmi maçına 2012 yılında çıkan Araz, Türk Milli Takımı'nın Romanya'yı 61-0 yendi maçta forma giymiştir. Mayıs 2016’da Offensive Tackle olarak oynamak üzere Koç Rams’e transfer oldu.

Wroclaw’da IFAF Avrupa Şampiyonlar Ligi Final Four maçında bir Türk takımının Türk Amerikan Futbolu tarihinde “ilk kez” 3. olduğu maçta oynadı.

MasterChef Araz Aknam, voleybolcu Ece Alıcı ile evlidir. Çift, sosyal medya hesaplarından sık sık paylaşım yapmaktadır. MasterChef 2021 yarışmacısı Araz Aknam, Instragram’da “arazagak” hesabını kullanmaktadır.

MasterChef Araz kimdir; kaç yaşında, nereli, evli mi? ile ilgili etiketler MasterChef Araz Aknam
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.