Masonluk nedir? Kimler Mason olabilir? Yaş şartı var mı?

Masonluk nedir? Kimler Mason olabilir? Mason olmak için kaç yaşında olmak gerekir? Dünya genelinde en çok tanınan kelimelerden olan Mason, Masonluk vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Konu hakkında bilkgi sahibi olmak isteyenler haberimizi ziyaret edebilirler.

Masonluk nedir, Kimler Mason olabilir sorularının yanıtı ve detaylar haberimizde...

MASONLUK NEDİR?

Masonluk iki farklı anlamı ile bilinir. Genelde birbiri ile özdeşleşen iki anlamı ise; ''Bazı kardeşlik ilkelerini benimseyen, birbirlerini simge ve şifrelerle tanıyan, farklı loca bölümlerine ayrılmış kimselerden oluşan bir kurumdur.'' ve ''Farmasonluk, mason olma durumu.'' anlamları olarak bulunmaktadır.

TDK'da yer verilen bu anlamların farklı kültürlerde farklı tanımlamaları da bulunmaktadır. Yahudi temellerine dayanan prensibinin bulunduğu söylenen masonluk, manevi değerleri; kardeşlik duygusu, hayırseverlik, hümanistlik vb. olarak bulunur.

Maddi-somut değerleri ise; Bilim ve sanatın ve felsefi çalışmaların insanın sosyal ahlaki gelişimine dayalı olduğu, toplumsal ilerlemenin hedeflendiği bir dernektir de. Diğer yandan masonluk; öğretilerin ve felsefi, ahlaki düşüncelerin geleneksel metotlar ve modern metotlar üzerine öğreti olarak aktarılmasına yönelik olduğu da belirtilir.

Mason Nedir?


KİMLER MASON OLABİLİR?

Her isteyen mason olabilir mi ya da kimler mason olabilir? Evet, sayısız kişinin aklını kurcalayan bu sorunun yanıtı isteyen herkesin mason olabileceğidir. Yalnızca kişinin masonluğun amaçlarını ve ilkelerini benimsemesi gerekiyor. Tabii, buna ek olarak bir de mason adayının yeteri kadar güçlü olup olmadığına bakılıyor. Güçten kasıt ise yeteri kadar para! Ayrıca 21 yaşından küçük olanların masonluğa alınmadığı da belirtelim. İlaveten; yaşı fazla ilerlemiş kişilerin de masonluğa alınmasının zorlaştığı söylenmektedir.

 Kkaynak:turkishnews.com

Masonluk nedir? Kimler Mason olabilir? Yaş şartı var mı? ile ilgili etiketler Mason masonluk nedir kimler mason olabilir
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.