Maskeye fahiş fiyat uygulamasına vatandaştan video ile tespit

Koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'de 59 kişi hayatını kaybetti. Virüsten korunmak isteyen vatandaşlar ise maske almak için eczanelere gittiğinde fahiş fiyatlarla karşılaştı. Bu durumla karşılaşan C.T.F. isimli kadın, durumu video ile kaydederek şikayetçi olacağını bildirdi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüs (corona virus) kısa sürede dünyaya yayılarak, binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘pandemi’ (küresel salgın) ilan ettiği koronavirüs Türkiye’de de görülürken, 59 kişi yaşamını yitirdi.

Virüsten korunmak için, uzmanların önerdikleri maskeler ise adeta ateş pahası oldu. Fırsatçılık yaparak vatandaşa yüksek fiyattan maske satan firmalar çoğalırken, İçişleri Bakanlığı cezai işlemler yapacaklarını duyurdu.

VATANDAŞTAN VİDEO İLE TESPİT!

Balıkesir'de bulunan bir eczaneye giden C.T.F. adlı kadın, kentin en işlek caddelerinden birinde bulunan eczaneye giderek kağıt maske paketinden almak istedi.

İddialara göre, eczacı müşterinin kağıttan maske fiyatının 175 lira olduğunu söyledi.Bunu üzerine müşteri kadın, fiyatı çol yüksek olduğunu ve geçen hafta İstanbul'da, aynı markadaki maskeyi 80 liradan aldığını belirtti.

Maskeye fahiş fiyat uygulamasına vatandaştan video ile tespit

Müşterisinden beklemediği bir soru alan eczacı ise,kendilerine maskeyi getiren firmanın bu fiyattan verdiği için,böyle sattıklarını ifade etti.Bu konuşma olurken, müşteri C.T.F. cep telefonunun kamerasını açarak,bu konuşmayı kayıt etmeye başladı. Müşteri ile cezacı arasında geçen konuşma burada sona erdi ve C.T.F.evine döndü.

Maskeye fahiş fiyat uygulamasına vatandaştan video ile tespit - Resim : 2

 ECZANE FATURAYI GÖSTERMEDİ, POLİSE GİTTİ

C.T.F., evine gittikten 15 dakika sonra, kendisini polis karakolundan bir polisin aradığını “İzinsiz görüntü çektiğiniz için hakkınızda şikayet var.İfade vermeniz gerekiyor." denildiğini belirterek Superhaber'e şöyle konuştu.:

"Bugün benim maske ihtiyacım vardı. Eczaneye giderek bir kutu maske almak istediğimi söyledim. Bir kutu maskenin fiyatını sordum. Bana 175 lira fiyat söyledi. Sonrasında ben ‘Neden bu kadar pahalı?’ dedim. Geçen hafta İstanbul’da 80 liraya aldığımı söyledim. Bana ecza depolarında bu fiyata verildiğni söylediler. Ben de tüketici olduğumu söyleyerek, ‘Bana alış fiyatını gösterir misiniz’ dedim. Bana ‘Siz zabıta değilsiniz, maliye değilsiniz’ diye cevap verdi. Ben vatandaşlık görevimi yerine getiriyorum. Çünkü çok ciddi bir sağlık sorunuyla ilgili Türkiye ve dünya çok ciddi bir problem yaşamaktadır. Sağlık bakanımız ve İçişleri bakanımız fahiş fiyatlarla ilgili, maske ve eldivenlerde bize bildirin diye söylemiştir.Ben beni arayan polis memuruna bunu söyledim.Eczacı, suçunu bastırmak ve beni korkutmak için şikayetçi olmuş.Ben de zaten kendisini şikayet etmek içindi.İfadeye giderek bende fahiş fiyatla maske satan bu eczacıyı şikeyet edeceğim. Bu önemli konunun araştırılması gerekiyor.”

Maskeye fahiş fiyat uygulamasına vatandaştan video ile tespit - Resim : 3

FİYATLARI ARTIRAN FİRMALARA CEZA

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, koronavirüs salgınının dünya genelinde artmaya başlaması ile birlikte maske ve bazı sağlık cihazlarının ve tıbbi ekipmanların fiyatlarının fahiş artışları yönünde şikayetler geldiğini belirmişti.

Pekcan, "İlaç ve Tıbbi Kurumu'ndan 1, ve Fethiye Devlet Hastanesi’nden 3 tane olmak üzere bize resmi şikayetler geldi. 9 tane de kendimizin yaptığı tespitler oldu. Toplamda 13 firmayı inceleme ve soruşturma altına aldık. Kendilerinden savunmalarını aldık. Ve 3 Mart itibarıyla da Reklam Kurulumuz toplandı. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu ve ilgili yönetmelikler çerçevesinde de bu 13 firmadan 9'u haksız fiyat artışı nedeniyle idari para cezasına çarptırıldı. Firma başına 104 bin 781 lira, toplam 943 bin lira para cezası uyguladık. Bu incelemelerimiz bundan böyle de devam edecek. Eğer aynı firma bu uygulamasına bir kez daha devam ederse cezaları 10 katına kadar çıkarma yetkimiz var" diye konuşmuştu.

 

Maskeye fahiş fiyat uygulamasına vatandaştan video ile tespit ile ilgili etiketler Balıkesir Eczane Koronavirüs Korona maske fiyat
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.