Maskeler ne zaman çıkacak?

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, en çok merak edilen konulardan biri olan maske takma zorunluluğuna değindi. Bakan Koca maskesiz günler için gereken şartı söyledi.

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gelen bir soru üzerine maske takma zorunluluğun kalkacağı dönemle ilgili konuştu.

Zorunlu maske kullanımının kaldırılması için ülke nüfusunun yüzde 70'inin aşılanmasına işaret eden sağlık Bakanı Koca, "Önümüzdeki dönemde aşılamanın artırılmasıyla, durum aşağı inebilir. Ve önümüzdeki dönemde, zorunlu olmadıkça kısıtlamaları yapmak istemiyoruz. Herkesin kendi kişisel güvenlik çemberini oluşturması görüşündeyiz. Mesafenin korunmadığı açık alanlarda maske takılması gerek. Toplumsal bağışıklığın oluşmadığı dönemde maskeyi kişisel güvenlik unusuru içinde değerlendiriyoruz. En az yüzde 70 aşılamanın olduğu dönem, maskeden kurtulduğumuz dönem olur diye düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

"AŞILAMA VAKA SAYILARINI BASKILIYOR"

Koronavirüs hasta sayılarındaki stabil durumun, aşılama ile doğru orantılı olduğunu da ifade eden Bakan Koca, "Kısıtlamaların azaltılmasıyla birlikte, vakaların temasla birlikte arttığını biliyoruz. Kısıtlamaların kaldırılmasıyla düşüşün stabil kaldığı bir döneme giriyoruz. Şimdi Delta varyantıyla yukarı doğru çıktığını görmüş oluruz. Bu dönemde daha sabit kaldığını, daha önceki İngiliz varyantından farklı olarak aşılama döneminde olduğumuzu biliyoruz. Aşılama ile yukarı doğru çıkışın baskılandığı kanaati içindeyiz." diye konuştu.

 

Maskeler ne zaman çıkacak? ile ilgili etiketler Fahrettin Koca Sağlık Bakanı koronavirüs salgını maske takma zorunluluğu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.