Maske zorunluluğu kalktı mı? 1 Temmuz maske yasağı, kullanımı kaldırıldı mı?

1 Temmuz 2021 tarihi itibariyle bazı vatandaşlar maske zorunluluğu kalktı mı sorusuna yanıt aradı. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni genelge doğrultusunda bazı kısıtlamalar 1 Temmuz’dan itibaren kaldırıldı. Peki, maske yasağı kalktı mı?

1 Temmuz tarihinden itibaren daha önceden İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda bazı yasaklar ve kısıtlamalar kaldırıldı. Koronavirüs salgınının ilk günlerinden bu yana maske kullanımının kaldırılmasını bekleyen vatandaşlar, maske kullanımı kalktı mı soruusna yanıt aramaya başladı.

MASKE YASAĞI KALDIRILDI MI?

Koronavirüs pandemisi nedeniyle maske kullanımı zorunlu hale gelmişti. Aşılamanın hızlanması ve vaka sayılarında yaşanan düşmeye paralel olarak akıllara maske yasağı kaldırılacak mı sorusu geldi. Kabine toplantısında görüşülmesi beklenen maske zorunluluğu hakkında henüz bir karar verilmedi.

Maske zorunluluğu kalktı mı? 1 Temmuz maske yasağı, kullanımı kaldırıldı mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında, maske takma zorunluluğunun biteceği tarih olarak Ekim ayını işaret etti. Koca, maskenin bırakılması için toplumsal bağışıklığın sağlanması gerektiğini söyledi. Toplumun en az yüzde 60'ı aşılandığında toplumsal bağışıklığın oluşacağını belirten Koca, yeniden değerlendirmelerde bulunacaklarını ifade etti.

Aşılamayı sağlayarak bu dönemde okulların, üniversiteler dahil olmak üzere normal hayata dönecek şekilde açılmasını hedeflediklerini belirten Koca, maske takmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Maske zorunluluğu kalktı mı? 1 Temmuz maske yasağı, kullanımı kaldırıldı mı? ile ilgili etiketler maske 1 Temmuz maske yasağı maske kullanımı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.