Maske takmayan 2 yolcuyu dövdüler

Hollanda Kraliyet Havayolu Şirketi KLM'nin Amsterdam - İbiza uçuşu sırasında maske takmayı reddeden 2 yolcu diğer yolcular tarafından tekme tokat dövüldü.

Yolcular tarafından yere yatırılarak etkisiz hale getirilen bu iki yolcu uçağın İbiza'ya inişinin ardından İspanyol polisine teslim edildi. Görüntüler sosyal medyada çok sayıda kişi tarafından paylaşıldı. Koronavirüs salgını nedeni ile birçok havayolu şirketi uçuşların yeniden başlaması ile yolculara uçuş sırasında maske takma zorunluluğu getirmişti. Bu uçak şirketlerinden biri de Hollanda’nın Kraliyet Havayolu Şirketi’nin (KLM) idi. 

KLM'nin 31 Temmuz’daki Amsterdam-İbiza uçuşu sırasında maske takmayı reddeden 2 yolcu ile diğer yolcular arasında tam da bu nedenle arbede çıktı. Maske takmayan 2 yolcu diğer yolcular tarafından tekme tokat dövüldü. Sonra da yere yatırılıp elleri plastik kelepçe ile bağlanarak etkisiz hale getirildi.

Uçakta bulunan yolcular tarafından kaydedilen görüntülerin sosyal medyada paylaşılması ile olay trend listesine girdi. Görüntülerde maske takmayan yolculardan birinin diğer bir yolcu tarafından yumruklandığı ve bir süre sonra ise diğer yolcuların yardımı ile yere yatırılarak, kelepçelendiği farkediliyor.

Bazı yolcuların ise arbede sırasında, “Durun artık burada çocuklar var” dediği kayda yansıyor.

Maske takmayı reddettikleri için tartaklanan iki yolcu uçağın İbiza’ya iniş yapması sonrasında İspanyol polisi tarafından gözaltında alındı. Bazı yolcular ise gözaltına alınan 2 yolcunun alkollü olduklarını iddia ileri sürdü.

KLM Sözcüsü konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Maske takmayı reddeden 2 yolcu diğer yolcuları hem sözlü hem de fiziksel olarak rahatsız ediyordu. Pilot, olayın büyümesi üzerine yerel yetkilileri konu hakkında bilgilendirdi. 2 yolcu inişin ardından polis tarafından gözaltına alındı. Uçuş güvenliğinin tehlikeye atılması söz konusu olmamıştır” dedi.

KLM, ise yolcuların maske kuralına uyup uymadıklarının uçağa binmeden önce kontrol edildiğini ve uçuş sırasında yolcuların bu konuda ara ara ikaz edildiği bilgisini paylaştı.

Öte yandan Hollanda’da koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında havalimanlarında da maske takma zorunluluğu var.

Maske takmayan 2 yolcuyu dövdüler ile ilgili etiketler Hollanda maske uçak

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.