Maske sms kodu nasıl alınır? Maske kodu gelmedi ne yapmalıyım? Eczane kodu nasıl alınır?

Maske sms kodu nasıl alınır? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bedava maske dağıtımı ile eczanelerle yapılan anlaşmayı açıklamıştı. Telefonlarına Sms kodu gelenler, 5 tane maskeyi ücretsiz şekilde alabilecekler. Maske kodu alamayanlar araştırma yapmaya başladı. e-Devlet üzerinden yapılan başvurlar sürüyor. İşte Maske sms kodu nasıl alınır? Maske kodu gelmedi ne yapmalıyım? Eczane kodu nasıl alınır? Merak edilen detaylar haberimizde...

Maske sms kodu nasıl alınır? Eczanelerden ücretsiz maske almak isteyenler telefonlarına gelecek sms kodunu bekliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sms kodu gelmeyenlere yapılması gerekenleri açıkladı. e-Devlet üzerinden yapılan başvurlar sürüyor. Maske kodu alamayanlar araştırma yapmaya başladı. İşte Maske sms kodu nasıl alınır? Maske kodu gelmedi ne yapmalıyım? Eczane kodu nasıl alınır? Merak edilen detaylar haberimizde...

ÜCRETSİZ MASKE KODU GELMEYENLER NE YAPACAK?

Telefonuna ücretsiz maske kodu gelmeyen vatandaşlar için Bakan Koca, "Maskeler vatandaşımız ücretsiz dağıtılacak. Mesaj gelmeyen kişiler için de eczaneye müracaat edildiğinde kimlik doğrulaması ile maskelerini alabilecekler" dedi.

E-DEVLET ÜCRETSİZ MASKE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

E-devlet'te gerekli çalışmaların tamamlanmasının ardından ücretsiz maske başvuruları başladı. Kişiler TC kimlik numaraları, ad soyad, aile, iletişim bilgileri ve adres girerek maske başvurusunda bulunabilecek.

MASKE KODU NE ZAMAN GELİR?

Siparişin tamamlanmasının ardından maskelerin kaç günde geleceği ile ilgili henüz resmi bir açıklama yok. Ancak tüm siparişlerin alınmasıyla birlikte kısa süre içerisinde kodların cep telefonlarına gönderilmesi bekleniyor.

ECZANELERDEN ÜCRETSİZ MASKE NASIL ALINACAK?

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Çolak, açıklama yaptı.Çolak, 20 ile 65 yaş arasındaki vatandaşların, T.C. kimlik numarası ve telefonlarına Sağlık Bakanlığınca gönderilecek SMS koduyla eczanelerden maskelerini temin edebileceklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlk aşamada her kişi 5 adet maske alabilecek. Uygulamaya 10 Nisan'da Ankara ve İstanbul'da başlandı. Vatandaşlarımıza SMS kodları gelmeye başladı. Çok hızlı bir şekilde diğer illerde de uygulama yaygınlaştırılacak. Eczanelere maskeler, depolar ve ecza kooperatifleri aracılığıyla günde 10 kutu, yani 500 adet olarak ulaştırılacak. Eczanelere verilecek maske sayısı, üretim adedine göre Sağlık Bakanlığınca belirlenecek ve vatandaşa atılacak SMS ile eczanelere gönderilen maske sayısı orantılı olacak."

Çolak, eczanelerden maske temininde bulunacaklara da şu çağrıyı yaptı:

"Her şeyden önce telefonunuza mesaj gelmediyse maske talebinde bulunmak için eczanelerimize gelinmemeli. Eczanelerimizde olması gerekenden fazla kalabalığın olması, ilaç ve sağlık hizmetini aksatacak ve bulaş riskini artıracaktır. SMS koduyla birlikte eczanelerimize gelindiğinde ise sosyal mesafenin korunmasına ve içerideki kişi sayısına göre dışarıda beklemeye özen gösterilmelidir. Ve elbette koruyucu yöntemleri de unutmamak son derece önemli."

ÜCRETSİZ MASKE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ücretsiz maske başvurusu e Devlet ve ePTTAVM üzerinden yapılacak. e Devlet ve ePTTAVM bücretsiz maske başvuru sayfasında kişisel bilgileriniz ve iletişim bilgilerinizi doldurmanız gerekiyor.

Aynı başvurusu sayfasında aile bireylerinizin TC Kimlik Numarası ve isim soy isimleri ile onlar için de maske talebinde bulunabilirsiniz.

Güvenlik sorusunu ve verdiğiniz bilgilerin doğruluğunu onayladıktan sonra en alttaki 'Maske Siparişi Ver' butonuna basmanız gerekiyor.

Cep telefonu olmayanlar ya da üzerine kayıtlı olmadan kurumsal hat kullananlar ne yapacaklar?

Bu kişiler, herhangi bir eczaneye giderek TC kimlik numaralarını ve kodun kendilerine ulaşmasını sağlayacak bir cep telefonu numarasını vererek sisteme kayıtlarını yaptırabilirler.

ÜCRETSİZ MASKE BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

Maske sms kodu nasıl alınır? Maske kodu gelmedi ne yapmalıyım? Eczane kodu nasıl alınır? ile ilgili etiketler Fahrettin Koca e-Devlet Eczane maske gelmeyenler ne yapacak?
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.