MASAK raporuyla ortaya çıktı: Uluslararası fonları PKK'ya aktaran şüpheliler yakalandı

Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler gibi kuruluşlardan gelen fonları terör örgütü PKK'nın faaliyetleri için aktaranlara yönenlik İstanbul merkezli operasyon yapıldı. Düzenlenen operasyonda 22 şüpheli gözaltına alındı. Söz konusu fonların özellikle 2015'teki Hendek olayları sırasında aktarıldığı öğrenildi.

PKK'ya örgütsel şekilde fon sağladığı belirlenen şüpheliler, 5 ilde kapsamlı bir operasyonla yakalandı. Soruşturma, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütüldü.

Şüphelilerin PKK silahlı terör örgütünün amaç ve hedefleri doğrultusunda Avrupa Birliği (AB), Birleşmiş Millletler (BM) vb. kuruluşlardan sağlanan fonları örgüt propagandası yapmak için kullandığı belirlendi.

AB ve BM'den gelen fonların, sosyal göç hareketleri hususunda araştırma yapmak ve proje geliştirmek amacıyla sağlandığı öğrenildi.

Soruşturmada kapsamında elde edilen kaynakları özellikle 2015 yılında yaşanan Hendek olayları esnasında aktardıkları MASAK raporuyla ortaya çıktı.

Hendek operasyonları, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nce PKK mensuplarına karşı ortak olarak gerçekleştirilen Sur, Cizre ve Nusaybin merkezli askerî operasyonlardı.

MASAK raporu ve iletişimin tespiti doğrultusunda İstanbul ve 4 ilde 28 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Bu sabah gerçekleştirilen operasyonda Şirinevler'de bulunan bir binada arama yapıldı.

Operasyonda 22 şüpheli yakalandı. Diğer şüphelilerin arama çalışmaları devam ediyor.

MASAK raporuyla ortaya çıktı: Uluslararası fonları PKK'ya aktaran şüpheliler yakalandı ile ilgili etiketler MASAK rapor PKK Gözaltı Operasyon fon
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.