Masa dağılıyor... 'Ortak aday hayal oldu. Meral Akşener, İYİ Parti'ye yeni bir rota çizebilir!'

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile ‘Haberin Olsun’ yeni bölümüyle yayında...

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan, ‘Haberin Olsun’un yeni bölümünde, Türkiye'nin ilk kez katılacağı Semarkant'ta gerçekleştirilecek olan Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'nin ayrıntılarını, Rusya'nın Ukrayna'daki savaş sebebiyle yapılan dolar ve euroya erişiminin kısıtlanmasıyla Çin yuanına itilmesi,  6’lı masa aday belirleyemezken CHP ile İYİ Parti arasında artan gerilim, Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı adaylığı ile partisine yeni bir rota çizdiği iddiaları ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sakarya Meydan Muharebesi gafını masaya yatırdı.

''DOLARIN DARBE YEMESİ ABD EKONOMİSİNDE CİDDİ BİR DEPREM DEMEKTİR''

''Örgütte gözlemci ülkeler, diyalog partneri ülkeler ve örgütlenmenin destekçileri var. Türkiye Azerbaycan ile birlikte diyalog ortağı ülkedir. Örgütlenme ciddi şekilde Batı merkezli yapıların karşısında alternatif bir güçtür. Ekonomide dolar hakimiyetini kırmak için yerli paralarıyla ticaret yapıyorlar. Doların darbe yemesi ABD ekonomisinde ciddi bir deprem demektir.

''BİRİLERİ AZERBAYCAN VE RUSYA'NIN BOZDUĞU, TÜRKİYE'NİN YENİ BİR DENGE OLARAK KURDUĞU GÜNEY KAFKASYA DENGESİNİ TEKRAR BOZMAK İSTİYOR''

Azerbaycan-Ermenistan çatışması, Şanghay İşbirliği Örgütü öncesi öyle bir oyun ki bu. Ermenistan'da hala diaspora unsurları var. Dengeyi eski haline getirmek istiyorlar. Bölge ülkeleri arasında kaos çıkarıp, Türkiye ile Rusya'yı çatıştırmak istiyorlar. Birileri Türkiye'nin Azerbaycan ve Rusya'nın bozduğu yeni bir denge kurduğu Güney Kafkasya dengesini tekrar bozmak istiyor. Zengezur koridoru adım adım inşa ediliyor. Saldırı kuzeyden güneye doğru, koridor bölgesine iniş yapıyor.

''CHP İLE İYİ PARTİ ARASINDA MUHALEFETİN LİDERİ OLMA MÜCADELESİ Mİ VAR?''

İYİ Parti 'CHP'yi geçtim' demeye başladı. Aralarında muhalefetin lideri olma mücadelesi mi var? HDP yüzünden CHP-İYİ Parti arasında kavga çıkması aslında masanın büyük partisi olması mücadelesidir. Ortak aday çıkmama olasılığı yükseldi. Çok derin yaralar açtılar. Herkes kendi adayını çıkarabilir, ilk turda yüksek oy alan aday etrafında kenetlenebilirler. Akşener'in 6'lı masadan ayrılıp kendi masasını kurması söz konusu olabilir. Akşener'den sürpriz adaylık hamlesi gelebilir. Ancak başka bir ismi de öne çıkarabilir. İbreyi Ankara'ya çevirmiş olabilir.'' ifadelerini kullandı.


‘Haberin Olsun’un tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Masa dağılıyor... 'Ortak aday hayal oldu. Meral Akşener, İYİ Parti'ye yeni bir rota çizebilir!' ile ilgili etiketler Ceyhun Bozkurt İYİ Parti Meral Akşener Kemal Kılıçdaroğlu CHP 6lı masa

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.