Mart ayında hangi çiçekler ekilir, nasıl yetiştirilir

Mart ayının gelmesi ile birlikte evimizi ve bahçelerimizi güzel görüntüleri ve hoş kokuları ile şenlendirebileceğiz. Mart ayında hangi çiçekler ekilir, nasıl yetiştirilir araştırdık.

Mart ayında hangi çiçekler ekilir, nasıl yetiştirilir merak ediyorsanız haberimiz tam size göre. Birbirinden hoş görüntüleri ve kokuları ile size huzur verecek olan Mart ayı çiçeklerini yetiştirmek için daha ne bekliyorsunuz.

Mart ayında hangi çiçekler ekilir?

 Mart aylarında ekebileceğimiz çiçekler arasında Fulya, nergis, lavanta, lale, çiğdem, sümbül, zambak çiçekleri vardır. Filizlenme ve açma zamanı için çok uygun olan Mart ayında bu çiçeklerin bol güneşli alanda olmayı sevdiklerini söylememiz gerek.

Mart ayının güneşi rahatsız edici olmadığından, bu çiçekler zarar görmeyecektir. Ayrıca Mart ayının ikinci yarısından itibaren dimorfoz, nemesis, büyük çiçekli semizotu, kadife çiçeği, Çin karanfil, bahçe cehennemi ekebilirsiniz.

Mart ayında hangi çiçekler ekilir, nasıl yetiştirilir

Mart ayı çiçekleri nasıl yetiştirilir?

-Tohumları toprağa ekiniz. Daha sonra alt tabakasını su ile hafifçe nemlendiriniz. Çimlenen bitkilerinize yeterli hava nemi sağlamak için ekilen tohumların bulunduğu kapları veya saksılarınızı folyo ya da camla örtünüz. Örttüğümüz tohumları ardından güneşli bir pencere pervazına koyunuz. Tohumlar filizlenmeye başladığı gibi onlara ışığa en iyi erişimi sağlamak için üstünü açıyoruz. Ektiğimiz tohumların çimlenmesi için en uygun sıcaklık 18 ° C’dir.

-Mart ayının ikinci yarısında ise folyo örtülerin altına daha çok dimorfoz, nemesis, büyük çiçekli semizotu, kadife çiçeği, Çin karanfil ve bahçe cehennemi ekebiliriz. Fakat don riski varsa ekilen tohumları agrotekstil ile kapatmanızı tavsiye ederiz.

-Mart ayında balkonlarınızda ya da teraslarınızda saksılar ve kutuların içine dikebilirsiniz. Yaz ve sonbaharda çiçek açan yumruları evde ekebilirsiniz.

-Mart ayı sonuna doğru ısıl gereksinimi düşük yıllık bitkileri toprağa ekmeye başlanmalıdır. Bunların arasında kokulu bezelye, hatmi, gündüz otu, kamış, jipsofila, bahçe delphinium ve peygamber çiçekleri yer almaktadır. Bu çiçeklerin tohumları sıra halinde ya da yayınlarda ekilebilir. Bunlar, nakli iyi tolere etmeyen bitkiler olduğundan kalıcı bir yere ekilmelidir.

Mart ayında hangi çiçekler ekilir, nasıl yetiştirilir

Çiçek bakımı yapılırken dikkat edilmesi gerekenler

Genel olarak çiçek bakımı yapılırken özellikle mevsim ve mevsim geçişlerinde çiçeğe göre en uygun şekilde bir bakım uygulanması gerekmektedir.

-Kış sonuna doğru çiçekler budanarak seyreltilmesi,

-Belirli aralıklarla yabani otlardan temizlenmesi,

-Haşere dönemlerinde doğru dozlarda ilaçlama yapılması,

-Yaz sonuna doğru toprak çapalanarak havalandırılması ve bolca sulanması,

-Toprağın bahar başlangıcında ve yaz sonunda gübrelenmesi

 

Mart ayında hangi çiçekler ekilir, nasıl yetiştirilir ile ilgili etiketler mart ayı çiçekleri hangileri nasıl yetiştirilmeli mart çiçekleri neler
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.