Mars'tan görüntü Perseverance'ten, ses Curiosity'den!

Mars'a gönderilen uzay aracı Perseverance'ın Kızıl Gezegen'e başarılı bir şekilde iniş yapmasından sonra, milyonlarca kilometre uzaktan yüksek çözünürlüklü fotoğraflar gelmeye başladı.

Sosyal medyada ise Mars'ta kaydedildiği düşünülen bir video en çok tartışılanlar arasına girdi. Videodaki sesler uzun süre tartışıldı.

marstan görüntüler ile ilgili görsel sonucu

Mars'ta yer alan Curiosity aracından çekilen görüntüler kısa sürede viral oldu ve Perseverance'ten gelen ilk video olarak bazı kaynaklarca sunuldu. Ancak NASA henüz böyle bir bilgi paylaşmadı ve görüntü ve sesin Mars'a daha önce indirilen Curiosity olabileceği öne sürüldü.

CURIOSITY NEDİR?

Curiosity, NASA'nın Mars Bilim Laboratuvarı (MSL) misyonunun bir parçası olarak Mars'ta Gale kraterinde keşifte bulunan otomobil büyüklüğündeki keşif aracı ve gezgin robottur. Curiosity kelimesi Türkçede "Merak" anlamına gelir. 

Curiosity ile ilgili görsel sonucu

Curiosity keşif robotu, Mars Bilim Laboratuvarı'nın parçası olarak 26 Kasım 2011 saat 15:02 UTC'de Cape Canaveral'dan fırlatıldı ve 6 Ağustos 2012 saat 05:17 UTC'de Mars'taki Gale kraterinde Aeolis Palus bölgesine başarılı bir iniş yaptı. Dünyadan 563.000.000 km'lik bir yolculuktan sonra, araçın inişi hedeflenen Bradbury iniş bölgesinden 2.4 km ötede gerçekleşti.

Mars'tan görüntü Perseverance'ten, ses Curiosity'den! ile ilgili etiketler Mars Perseverance

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.