Mars'ta yaşam var mı? Sorusuna NASA son noktayı koydu!

Tüm insanlığın yıllardır merak ettiği Mars'ta yaşam var mı? sorusunu NASA astrobiyoloğu yanıtladı.

Evren, hayat her zaman insanın merakı olmuştur. Yıllardır bu konu hakkında zihnimizde oluşan sorulara NASA cevap bulmaya çalışır. Keşfedilen gezegenler, galaksiler ile birlikte insanlar diğer gezegenlerde yaşam kalıntısı olup olmadığını merak ederler. Yaşadığımız coğrafyanın dışında bir yaşam var mı? Mars'ta yaşam var mı? İşte tüm bu sorulara NASA astrobiyoloğu cevap verdi. İşte detaylar....

Mars'ta yaşam var mı? Sorusuna NASA son noktayı koydu!

NASA, yaşadığımız coğrafya dışında evrende ne olduğunu araştıran ve yaşam kalıntısı bulmaya çalışan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesidir. NASA'nın Goddard Uzay Uçuş Merkezi'nde görev yapan astrobiyolog Heather Graham, 4 gün önce yayımlanan videoda "Mars'ta hayat var mı?" sorusunu yanıtladı.

Geçmişte Mars'ta yaşamı destekleyecek birçok kalıntığı bulduğunu ifade eden NASA astrobiyoloğu Graham, "Uzun süredir Mars'ta hayat arıyoruz" sözlerini kullandı. Mars'ta yaşam var mı? Sorusuna ise Graham, Kızıl gezegende herhangi bir kanıt bulamadıklarını söyledi.,

Graham kızıl gezegeninm derinlerinde yaşanılabilir bölglerin bulunduğunu belirterek, "Yeraltında sıvı olabilecek veya organizmaların yaşayabileceği yerler var. Radyasyon yüzeyde çok zararlı. Buralarsa radyasyondan korunuyor."

Perseverance ve Curiosity gibi uzay araçlarıyla buy bölgeler üzerinde çalışmalar yapıldığını belirten bilim insanı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kaya çekirdeklerinde yaşam potansiyeline dair daha detaylı sorular sorabiliyoruz."

Uzay ajansının 2011'de Mars'a varmak üzere fırlattığı Curiosity, Mars'ın yaşanabilirlik potansiyelini ortaya çıkarmayı hedefliyor.

 

Mars'ta yaşam var mı? Sorusuna NASA son noktayı koydu! ile ilgili etiketler NASA
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.