Olimpik Marsilya'nın yeni yıldızı "Türk Robben" Cengiz Ünder

Bu yaz AS Roma'dan satın alma opsiyonuyla Marsilya'ya kiralanan milli yıldız, oynadığı futbol ve attığı gollerle Ligue 1'e damgasını vurdu. Marsilya'nın dün akşamki 3-1'lik Saint Etienne galibiyetinde sahanın en iyisi olan 24 yaşındaki futbolcuya "Türk Robben" yakıştırmaları yapılıyor.

Ligue 1'in 4. haftasında dün evinde Saint Etienne'i ağırlayan Marsilya 3-1 galip geldi. Jorge Sampaoli'nin takımında fişi çeken isim 68'de attığı golle milli futbolcu Cengiz Ünder oldu. Fransa kariyerine nefis başlayan 24 yaşındaki futbolcuya Marsilya taraftları "Türk Robben" lakabını taktı.

Fransa'nın ünlü spor gazetesi L'Equipe ise Cengiz Ünder'i maçın adamı seçti. Maç haberinde Cengiz'in fotoğrafını büyük kullanan gazete, "Ünder, her şeyin icabına bakıyor" başlığıyla çıktı.

Olimpik Marsilya'nın yeni yıldızı "Türk Robben" Cengiz Ünder


MARSİLYA'NIN YENİ YILDIZI

Marsilya formasıyla ligde 3. golünü atan Cengiz Ünder, Fransa Ligi'nde adından söz ettirmeye devam ediyor. L'Equipe, "Marsilya'nın ilk iki golünde kritik paslarıyla atakları başlatan Cengiz Ünder, dün akşam Saint-Etienne karşısında Olympique Marsilya'nın attığı tüm gollerde yer alıyor. Saint-Etienne karşısında gösterdiği çok iyi performansını golle süsleyen Cengiz Ünder, Marsilya'nın üçüncü golünü kaydetti" ifadelerine yer verdi.

Cengiz, Dimitri Payet ile birlikte attığı 3 golle takımın en skorer ismi konumunda bulunuyor.
Marsilya bu galibiyetle birlikte ligdeki puanını 7'ye çıkardı.

Milli ara dönüşü Monaco deplasmanına çıkacak olan Marsilya, 4 haftası geride kalan Ligue 1'de tel mağlubiyetini Nice'e karşı hükmen aldı. Hatırlanacağı gibi Marsilya'nın Montpellier ve Nice deplasmanlarında seyirci olayları yaşanmıştı.

Olimpik Marsilya'nın yeni yıldızı "Türk Robben" Cengiz Ünder - Resim : 2
Stade Vélodrome dünkü maç öncesi...

 

Olimpik Marsilya'nın yeni yıldızı "Türk Robben" Cengiz Ünder ile ilgili etiketler Marsilya Cengiz Ünder Ligue 1 Jorge Sampaoli
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.