Mars isim yazdırma 2020! Ücretli mi? Uzaya isim gönderme!

Mars isim yazdırma 2020! NASA'nın yeni projesi sosyal medyada büyük rağbet gördü. Yankı uayndıran İsmini Mars'a Gönder' projesine katılım koşulları ile ücreti olup olmadığı araştırılıyor. Peki Mars isim yazdırma nasıl yapılıyor? Ücretli mi? Detaylar haberimizde...

Mars isim yazdırma 2020! Uzay meraklıları için NASA'dan yeni bir proje geldi. Nasa 2020’de Mars’a göndereceği Rover uzay aracı için başlattığı proje büyük ilgi gördü. İsim yazdırmanın ücretli olup olmayacağı ise merak konusu. Peki Mars isim yazdırma nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

NASA 2020 MARS PROGRAMI

NASA, Mars 2020 isimli projesinde geliştirdiği insansız izci aracıyla, kızıl gezegende eski mikrobik yaşam formları arayacak. 2012 yılında Mars’a inen Curiosity uzay aracının devamı niteliğinde geliştirilen ve 2020’nin Temmuz veya Ağustos ayında uzaya gönderilmesi beklenen yeni araç, aynı zamanda Mars arazisinde yüzey altı ve üstünde taş ve toprak örnekleri toplayacak.

 NASA''NIN MARSA İSİM GÖNDERME SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ!

Gelecek yıl Mars'a gönderilecek “Mars 2020” uzay aracı, beraberinde binlerce kişinin ismini de taşıyacak. Siz de isminizi Mars'a göndermek istiyorsanız, NASA'ya talebinizi iletmeniz yeterli.

NASA, Mars 2020 isimli projesinde geliştirdiği insansız izci aracıyla, kızıl gezegende eski mikrobik yaşam formları arayacak. 2012 yılında Mars'a inen Curiosity uzay aracının devamı niteliğinde geliştirilen ve 2020’nin temmuz veya ağustos ayında uzaya gönderilmesi beklenen yeni araç, aynı zamanda Mars arazisinde yüzey altı ve üstünde taş ve toprak örnekleri toplayacak.

Mars 2020 projesinde görev alan bilim insanı Ken Farley, "Bu görevde toplayacağımız örnekler, evrende yalnız olup olmadığımız sorusuna cevap verebilir." dedi.

NASA bünyesindeki Jet Propulsion Laboratory'nin (JPL) geliştirdiği yeni teknoloji sayesinde aracın Mars yüzeyinde Curiosity uzay aracı için tehlike olan alanlara gidebilecek dayanıklılıkta olacağı söylendi.

Mars isim yazdırma 2020! Ücretli mi? Uzaya isim gönderme! ile ilgili etiketler NASA Mars
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.