Marmaris'te çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda başlayıp uygulama oteline sıçrayan orman yangını kontrol altına alındı.

İçmeler-Turunç yolu üzerinde başlayan Orman yangını yerleşim birimlerine çok yakın bölgede bulunuyor. Yangının çıkışından hemen sonra bölgeye hava ve kara araçları sevk edildi. İlk etapta 8 helikopter ve 5 uçak yangına havadan müdahale ediyor.

"OTELİMİZ YANIYOR" ÇIĞLIKLARI

Rüzgarın şiddetli olması nedeniyle büyüyen orman yangını yakınında bulunan bir otele sıçradığı ve cep telefonu ile o anları kaydeden vatandaşın ‘Otelimiz yanıyor’ diyerek ağladığı görüldü.

Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı uçak, helikopter ve arazözlerin yanında belediye ekipleri ve itfaiye ekipleri de yönlendirildi.

 

OGM'DEN İLK AÇIKLAMA

Orman Genel Müdürlüğünden yapılan ilk açıklamada, yangına ilk müdahalenin 5 uçak, 8 helikopter ve 40 arazözle yapıldığı duyuruldu. Açıklamada "Orman yangınına 10 dakika içerisinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdik. Ormanın kahramanları yeşil vatanımızı korumak için alevlerle mücadele ediyor" denildi.

KONTROL ALTINA ALINDI

Yerleşim yerlerini tehdit eden yangına çok sayıda ekip sevk edildi. Yangına 8 helikopter, 5 uçak, 40 arazöz ve çok sayıda orman işçisiyle müdahale edildi. Sahil Güvenlik ekipleri tarafından helikopterlerin ve uçakların su aldığı bölge deniz trafiğine kapatıldı. Şu an bölgedeki tekne trafiği de kontrol altına alındı.

 

Marmaris'te çıkan orman yangını kontrol altına alındı ile ilgili etiketler Yangın Mersin Marmaris otel İçmeler
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.