Marmarisli turizmciler yeni sezondan umutlu

Marmaris’te yeni turizm sezonunun açılmasına az bir zaman kala işletmeler son hazırlıklarını yaparken geleceğe umutla baktılar. Covid-19’un ardından Rusya ve Ukrayna arasındaki savaştan dolayı turist payının düşmesi endişe yaşatmıştı.

Koronavirüs salgını ve orman yangınlarından sonra Marmaris’te turizmciler bundan olumsuz yönde etkilenirken Rusya ve Ukrayna arasındaki savaştan dolayı turist payının yüzde 25’ini oluşturan Rus ve Ukraynalıların iptali ile ana pazarda İngiltere ve diğer Avrupa ülkeleri için tanıtımların yoğun olması umutların yeniden artmasına neden oldu.

Turistik Seyahat Acenteleri Birliği Bölge Temsil Kurulu Başkanı Suat Esin, Ukrayna ve Rusya savaşının turizmi etkilediğini söyleyerek, "Turizmciler ve özellikle seyahat acenteleri olarak maalesef iki yıldan beri zaten sıkıntılı günler yaşıyorduk. Pandeminin üzerine bir de orman yangını, sel eklendi derken maalesef bu da oldu. Rusya ve Ukrayna arasında çıkan savaş tabii ki ciddi anlamda etkileyecek bizi. Çünkü savaş uzadıkça turizm de etkilenecek bu işten. Şu anda Ukraynalı turist, tabii ki beklemiyoruz. Rus turistin bu yaptırımlarla gelmesi çok zor. Savaş bitse bile bu yaptırımlar devam ettiği sürece, Rus turisti beklemek bence hayal olur" dedi.

Marmarisli turizmciler yeni sezondan umutlu

Türkiye Turistik Otelciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve otel sahibi Bülent Bülbüloğlu, ana pazarı Rusya olan Antalya'nın başka pazarlara hamlede bulunarak Marmaris'e gelecek olan turist sayısını etkileyip etkilememesi konusunda, "Her bölgenin dinamikleri farklı. Tabii ki rekabet olacak, ülkeler arasında da oluyor, bölgeler arasında da oluyor, ama dinamikleri farklı. Antalya ve Ege'nin konsepti de müşteri profilleri de farklı. Aslına bakarsanız Ege'yi daha çok İngiltere domine ediyor. Antalya'yı da Rus ve Rus cumhuriyetleri domine ediyor, ama bu Ruslar gelmeyecek anlamına gelmiyor. Şu an sıcak savaş var, mutlaka gelecektir. Avrupa'ya gidemeyen ve çok zengin olan Rusların yönü Türkiye'ye döndü diyebiliriz. Ama hedeflediğimiz sayılara belki ulaşamayabiliriz" ifadelerine yer verdi.

Marmarisli turizmciler yeni sezondan umutlu - Resim : 2

Tüm hazırlıklarını tamamlayarak misafirlerini bekleyen bir otelin yöneticisi Ümit Kızıl ise "Genel olarak ülkemize gelen misafirlerin yüzde 25'ini Ukrayna ve Rusya oluşturuyordu, bugün rezervasyon neredeyse yok denecek kadar sıfırlandı. Ama farklı destinasyonlara yöneldik. Bunların içinde ilk 20 Mart itibariyle İran pazarı misafirlerimiz var. Onun haricinde İngiltere'den gelecek olanlar var. Bu yıl için beklentimiz çok büyüktü, ama işte pandemiden çıktık, tam turizm daha güzel olacak dedik, bu savaş patladı. Tabii ilk etkilenenlerden bir tanesi de turizm oldu. Tabii ki bizim tesisimiz zaten yaz kış açık olduğu için eksiklerimizi tamamlamaya biz daha erken başlıyoruz. Şu anda Mart'ın 20'si itibarıyla bizim herhangi bir eksiğimiz kalmayacak. Başka tesisler de aşağı yukarı hazırlıklarına çoktan başladılar. Onlar da işte Nisan'ın ilk haftası açacaklar inşallah" sözlerini sarf ederek sezona hazır olduklarını kaydetti.

Marmarisli turizmciler yeni sezondan umutlu ile ilgili etiketler Muğla Marmaris turizm
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.