Marmaray'da yeni dönem

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Marmaray istasyonlarına termal kamera yerleştirildi. Kameralar aracılığıyla yolcu ve personelin vücut ısıları ölçülüyor.

Koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Marmaray istasyonlarında termal kameralı dönem başlatıldı.

İstasyonlara kurulan termal kameralar aracılığıyla istasyona giriş ve çıkış yapan yolcu ve personelin vücut ısıları ölçülüyor. Termal kamera sayesinde, yüksek ateş belirtisi gösteren kişilerin diğer yolcularla aynı ortamda bulunmasının önlenmesi amaçlanıyor.

Marmaray'da yeni dönem

Vücut ısısı 38 derece ve üzerinde olanlara istasyondaki sağlık ekiplerince müdahale ediliyor, ardından ambulansla sağlık kuruluşuna yönlendiriliyor. Bu sayede hem yolcular hem de personeller arasında korona virüsün yayılma riskine karşı önlem alınıyor.

Marmaray'da yeni dönem - Resim : 2

Yolculardan Batuhan Tuna, “Çok iyi bir uygulama. Çünkü ciddiye almayanlar var. Tedbir amaçlı çok güzel bir uygulama olmuş. En azından bir nebze risk azalmış olur” dedi.

Marmaray'da yeni dönem ile ilgili etiketler Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Marmaray Koronavirüs Korona termal kamera
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.