Marmara'nın saklı cenneti Balıkesir'de tatilin keyfini çıkarabileceğiniz yerler

Balıkesir, tatilin keyfini çıkarabileceğiniz kentlerimizden biri. Şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzaklaşıp sakin tatil yapmak isteyenlerin adresi Balıkesir’de tatil yapabileceğiniz 3 yer derledik. Bu yerleri keşfettikten sonra ayrılmak istemeyeceksiniz. İşte tatil yapabileceğiniz yerler

Güneyinde Manisa ve İzmir, Kuzeyinde Marmara denizi yer alan Balıkesir, Türkiye’nin turizm merkezlerinden biridir.

Mükemmel tabiatı, yemyeşil ormanları ve sakin plajlarıyla ünlü yeryüzünün cenneti Balıkesir, Türkiye’nin en çok tercih edilen tatil yerlerinden biridir.

Şifalı kaplıcaları, Antik kentleri ve ünlü tabiat parklarıyla ünlü Balıkesir, Türkiye’nin turizm konusunda en gelişmiş şehridir.

Marmara'nın saklı cenneti Balıkesir'de tatilin keyfini çıkarabileceğiniz yerler

Türkiye’nin en çok adasını bulunduran Balıkesir, oksijen yoğunluğu bakımından dünyada ikinci sırada yer alıyor. Ülkede en yaşanılabilir şehirlerin başında geliyor.

Balıkesir'in en çok tercih edilen 3 tatil yerini sizler için derledik. İşte tatilin keyfini doya doya yaşayacağınız yerler...

AYVALIK

Balıkesir ilinin Ege denizi kıyısında kalan Midilli'nin tam karşısında yer alan Ayvalık, Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biridir

Marmara'nın saklı cenneti Balıkesir'de tatilin keyfini çıkarabileceğiniz yerler - Resim : 2

Balıkesir’in en popüler ve en çok tercih edilen tatil beldelerinden olan Ayvalık, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Yemyeşil ormanları, tarihi sokakları ve mavi deniziyle unutulmaz bir tatil deneyimi sunuyor. Tekne ve yat gezileriyle Ayvalık’ta bulunan Cunda Adası, Paşa Koyu, Mosko Adası Koyu, Ortunç Koyu ve Tımarhane Adası’nı keşfe çıkabilir ve yüzerek tüm günün tadını çıkarabilirsiniz.

Ayvalığın en güzel ve en tarihi merkezi olan 13 Nisan caddesine mutlaka uğramalısınız. Caddeye 13 Nisan denilmesinin sebebi, Atatürk o zamanlar 13 Nisan’da ilk adımını bu mahalleye attığı için mahalle '13 Nisan' ismini almıştır. Tarih ile ilgileniyorsanız eğer bu mahalleye gelip gezebilir, Ayvalık merkezde bulunan tarihi yapıları da keşfedebilirsiniz. Ayrıca Balıkesir’in dünyaca ünlü, şifalı koruk suyunu da içmenizi öneririm.

BANDIRMA

Marmara’nın saklı cenneti Bandırma, Balıkesir’in önemli turizm merkezlerinden biridir. Nehirleri, dağları ve ırmaklarına kadar birçok güzelliği içinde bulunduran Bandırma, her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapmaktadır.

Marmara'nın saklı cenneti Balıkesir'de tatilin keyfini çıkarabileceğiniz yerler - Resim : 3

Yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği yerlerden biri olan Manyas Gölü Kuş Cenneti Milli Parkı'nı bir diğer adıyla Bandırma Kuş Cenneti'ni ziyaret etmelisiniz. Bu parkta; 23 balık ve 266 kuş türü bulunmaktadır. Bandırma'da gezilecek yerler listesine bu yeri kesinlikle eklemeli, kuşları ve balıkları daha yakından keşfetmelisiniz.

Ayrıca Banırma'da bulunan Bandırma Arkeolaji Müzesini ziyaret ederek, eski medeniyetlerden kalan eserler ve hazineleri yakından gözlemleyebilirsiniz.

EDREMİT

Şehrin yoğunluğu ve gürültüsünden uzak, doğa ile iç içe sakin bir seyahat planlayanlar için ideal bir yer olan Edremit, Arkasında kaz dağları önünde mavi deniziyle Balıkesir’in gözde tatil beldelerinden biridir. Edremit Balıkesir’in batısında, Ege denizinin kıyısında bulunan ilçedir.

Marmara'nın saklı cenneti Balıkesir'de tatilin keyfini çıkarabileceğiniz yerler - Resim : 4

Balıkesir’in Şifa veren kaplıcaları, Zeytinyağı, Şelaleleri, Güre Kaplıcaları ve Şirin köyleri ile yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettikleri yerlerden biridir.

Edremit’in denize kıyısı olan beldelerinde gece hayatı oldukça renkledir. Bu beldelere giderek çeşitli etkinliklere katılabilir, eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz. Ayrıca Kaz dağlarına çıkarak Edremit’i tüm güzelliği ile görebilirsiniz.

Marmara'nın saklı cenneti Balıkesir'de tatilin keyfini çıkarabileceğiniz yerler ile ilgili etiketler Balıkesir Ayvalık Edremit Bandırma
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.