Marmara'nın 7 ilinde kuvvetli yağış!

Meteoroloji'den elde edilen son verilere göre: 5 bölgede hava yağışlı, diğer bölgelerde ise az bulutlu olacak. Yağışların Marmara Bölgesinin 7 kentinde yer yer kuvvetli olması öngörülüyor. Öte yandan Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Kıyı Ege'de kısa süreli fırtına bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 10 Ocak hava tahminlerini yayınladı. Buna göre; Marmara, Ege, Karadeniz, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun kuzeyinde sağanak yağış etkili olacak.

Sağanak yağışın yer yer kuvvetli olması beklenirken, diğer yerlerde hava az bulutlu seyredecek.

İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Yalova, Çanakkale ve Kocaeli çevreleri ile Balıkesir'in batı ve kuzey ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde ise buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Ege ve Marmara bölgesinde hava sıcaklığı 2 ila 4 derece arası artacak. Karadeniz kıyılarında 1 ila 3 derece azalacak. Diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmezken, Türkiye genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 4 - 10 derece üzerinde seyretmeyi sürdürecek.

RÜZGAR

Rüzgarın genellikle Marmara'nın güneyi, Kıyı Ege ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Trakya'da etkisini göstermesi bekleniyor. Rüzgar bazı bölgelerde kısa süreli fırtına şeklinde seyredebilir.

METEOROLOJİ'DEN 2 UYARI

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Yağışların İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Kırklareli, Kocaeli, Yalova ve Balıkesir'in kuzey ve batı ilçelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Rüzgarın ise Kıyı Ege, Marmara'nın güneyi ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

 

Marmara'nın 7 ilinde kuvvetli yağış! ile ilgili etiketler Meteoroloji hava durumu Yağmur Fırtına sağanak
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.