Marmara'da müsilaj kabusu! Gemiler kirli atıkları böyle döküyor...

Marmara Denizi'ni saran deniz salyası kabusu devam ederken denizi kirleten gemiler kameralara yansıdı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Denizcilik ve Su Ürünleri Uzmanı Zafer Murat Çetintaş, "Eylem planı içinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da yer almalı. Bu gemiler denizlerimize sokulmayarak cezalandırılmalı" dedi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Marmara Denizi’nde oluşan deniz salyası tehlikesi devam ediyor. Denizcilik ve Su Ürünleri Uzmanı Zafer Murat Çetintaş, SuperHaber’e Marmara'nın kabusu olan deniz salyasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çetintaş, "Marmara Denizi'nde başlayan çalışmalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Çevre, Tarım, Ulaştırma, Dışişleri, Enerji ve Sanayii Bakanlıkları mutlaka yer almalıdır. Bu mesele Çevre Bakanlığı'nı aşar. Marmara’dan yılda 56 bin yabancı gemi geçiyor. Bu trafikten Ulaştırma Bakanlığı sorumludur. 32 termik santrali ve enerji hatlarından Enerji Bakanlığı, tarımsal zararlardan ve balıkçılıktan Tarım Bakanlığı, uluslararası su yolu olan Marmara Denizi'nde yabancı gemilere açılacak davalardan Dışişleri, OSB'lerden Sanayii Bakanlığı sorumlu. Kirlilikten ise Çevre Bakanlığı sorumludur. Bakanlıklar arasında koordinasyon şarttır." ifadelerini kullandı.

Marmara'da müsilaj kabusu! Gemiler kirli atıkları böyle döküyor... - Resim : 2

"DENİZE GİRMEK YASAKLANMALIDIR!"

Zafer Murat Çetintaş sözlerine şöyle devam etti;

"Marmara Denizi, kıyısında yaşayanlarla kurtulur. Bu nedenle gerekirse Sağlık Bakanlığı denize girilmemesi yönünde açıklama yapmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı ise Marmara Bölgesi okullarında çevre ve deniz kirliligi konusunda dersler koyarak bilinçli ve duyarlı bir nesil için hazırlanmalıdır."

Marmara'da müsilaj kabusu! Gemiler kirli atıkları böyle döküyor... ile ilgili etiketler Marmara Deniz marmara denizi deniz salyası müsilaj

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.