Marmara İlahiyat hocasından Kur'an'ı Kerim'e saldırı

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi hocalarından Mustafa Öztürk, Kur'an'ı Kerim ile ilgili "Bu Allah dili olabilir mi?" şeklinde çirkin ifadelerde bulundu. Yazar Müfid Yüksel ise Öztürk'e sosyal medyadan yanıt verdi. Yüksel, "Öztürk âyetlerdeki kelimeleri avâmi, hatta argo bir lisana indirgeyip çevirerek, avamileştirerek itibarsızlaştırmaya çalışıyor." ifadesini kullandı.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Hocası Mustafa Öztürk, 'Kur'an-ı Kerim'in Allah'ın kitabı olmayacağını' iddia ederek tepki çeken sözler söyledi.

"Orion Takım Yıldızı'na bak Andromeda'ya bak, Samanyolu'na bak, National Geographic'de git okyanusun diplerine bak, kutuplara bak, çiçeğe bak, Boğaz'da erguvana bak..." diyen Öztürk, "Bir de Kur'an 23 sene Velid bin Mugire aşağı Asbil Vahil yukarı deyip bütün kadrajını Hicaz - Taif - Medine'ye sıkıştırmış." ifadesini kullandı.

"İnsanlığa son söyleyeceği sözün çapı oradaki 3 - 5 lavuk müşrik. Ve o müşriğe Kur'an'da öyle küfürler var ki..." şeklinde konuşan Öztürk o sureyi okuduktan sonra 'hem kel hem fodul' ve 'piç' ifadesinin kullanıldığını söyledi.

Ancak Türkçe mealde bunun 'soysuz' olarak çevrildiğini belirtti.

"BU ALLAH DİLİ OLABİLİR Mİ?

"Bu Allah dili olabilir mi?" şeklinde skandal sözler söyleyen Öztürk  "İnsani dil olamaz mı? Olabilir. Yanmış canı. Feverandır. Olabilir..."  dedi.

Marmara İlahiyat hocasından Kur'an'ı Kerim'e saldırı

MÜFİD YÜKSEL'DEN YANIT: KUR'AN'I İTİBARSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYOR

İslam bilgini Sadreddin Yüksel Hoca'nın oğlu olan yazar Müfid Yüksel ise Öztürk'e sosyal medyadan yanıt verdi.

"Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Kur'an-ı Kerîm'in belağat ve i'câzı ile ilgili asırlar boyunca oluşturulmuş tüm çalışmaları/eserleri gizleyip, âyetlerdeki kelimeleri avâmi, hatta argo bir lisana indirgeyip çevirerek, avamileştirerek itibarsızlaştırmaya çalışıyor." mesajını paylaşan Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üstelik, Kur'an-ı Kerîm'i the National Geographic Magazine ile de kıyaslayarak. National Geographic ABD'de aylık yayınlanan, ancak Akademik-hakemli bir dergi değil. Popüler bir magazine. Yazılar, kaynaklar/belgeler/literatür üzerinden yapılan akademik araştırmaları içermiyor."

'GÖREVDEN ALINSIN' ÇAĞRISI

Öte yandan skandal video kaydının ortaya çıkması üzerine pek çok vatandaş ilahiyat profesörünün Marmara Üniversitesi'ndeki görevinden alınması çağrısında bulundu.

Marmara İlahiyat hocasından Kur'an'ı Kerim'e saldırı - Resim : 2

Marmara İlahiyat hocasından Kur'an'ı Kerim'e saldırı - Resim : 3

Marmara İlahiyat hocasından Kur'an'ı Kerim'e saldırı ile ilgili etiketler Kuran-ı Kerim Marmar İlayihat mustafa öztürk edip yüksel

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.