Marmara finalinde siyasi propaganda

Marmara Üniversitesi'nde online olarak yapılan İngilizce ekonomi dersinin final sınavında siyasi propaganda yapıldı. "Ayakkabı almak istiyorsun ama çok pahalı. Ne anlama gelir?" ifadesinin yer aldığı soruda şıklar arasında "Tayyip'e sor" seçeneğinin yer aldığı görüldü. Diğer bir sorunun şıkkında ise "Tayyip her zaman kazanır" ifadesi kullanıldı.

Marmara Üniversitesi'nde görevli bir öğretim üyesinin hazırladığı final sınavı sorularında siyasi propaganda yapıldı.

İngilizce ekonomi dersinin sınavında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için 'Tayyip' ifadesi kullanılarak iki soruda ismi geçirildi.

ŞIKLARDA "TAYYİP'E SOR" SEÇENEĞİ

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre: Bir soruda öğrencilerin "Ayakkabı almak istiyorsun ancak çok pahalı. Ne anlama gelir?" sorusunu cevaplandırması istendi.

Cevap şıklarında ise "Tayyip'e sor"  seçeneğinin yer aldığı görüldü.

Marmara finalinde siyasi propaganda

"TAYYİP HER ZAMAN KAZANIR"

Diğer bir soruda ise “Ticarete kapalı küçük bir kasabada herkes fındık üretiyor. Serbest ticarete kadar kimin refahı artacak?” sorusu öğrencilere yöneltildi.

Cevaplar arasında "Tayyip her zaman kazanır" şıkkı bulunuyor.

Marmara finalinde siyasi propaganda - Resim : 2

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Marmara Üniversitesi'nde öğrencilere yöneltilen final sınavı sorularında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik skandal ifadeler kullanılmasıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Marmara finalinde siyasi propaganda - Resim : 3

BAKAN VARANK'TAN SERT TEPKİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank skandal sınav sorusuna Twitter hesabından yaptığı paylaşımla sert tepki gösterdi. Bakan Varank, "Üniversiteleri bir bilim merkezi olarak değil de kokuşmuş ideolojilerinin arka bahçesi görenlerin eğitimden anladığı seviyesizlik ortada. Bu aşağılık politik ağzı rahatça kullanabilmek için hukuka uygun rektör atamalarını dahi militan eylemine çevirenlerin de asıl derdi budur!" dedi.

 

 Marmara Üniversitesi geçtiğimiz aylarda da Güzel Sanatlar Fakültesi'nin özel yetenekle giriş sınavı sonuçları ile gündeme gelmişti.

İnternette yayınlanan ilana bakıp kazandığını düşünen öğrenciler, bir gün sonra başarılı olamadıklarını görmüştü. Sonuçların değiştirilmesi ile ilgili açıklama yapan üniversite, teknik bir hatanın meydana geldiğini söylemişti. Öğrenci ve veliler ise duruma tepki göstermişti.

Marmara finalinde siyasi propaganda ile ilgili etiketler Marmara Üniversitesi Sınav Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.