Marmara Denizi'ni saran salyalar su altı kamerasıyla görüntülendi

Marmara denizini neredeyse 3 aydır istila eden deniz salyaları (müsilaj), suyun üzerindeki kötü görüntü oluşturması ve kötü koku yaymasının yanında suyun dibindeki hayatı da felç ediyor. Midye ve balıklar hayatta kalmak için ölüm kalım savaşı veriyor.

Gemlik körfezinin dibini saran salya tabakasına ağa takılır gibi takılıp kalan balıklar bir müddet sonra ölüyor. Denizin dibindeki içler acısı durumu görüntüleyen 1. sınıf sanayi dalgıcı su altı araştırmacısı Fatih Kayacıkbaşı, deniz salyasına kirliliğe sebebiyet verdiğini belirtti.

Marmara Denizi'ni saran salyalar su altı kamerasıyla görüntülendi

SALYA, DENİZ CANLILARIN YAŞAMASINA ENGEL

Marmara Denizi'nde sık görülen ve deniz salyası da olarak bilinen müsilaj, deniz dibinde canlı türlerinin çoğalma ve üremesine hatta yaşamalarına bile mani oluyor. Fatih Kayacıkbaşı, Gemlik körfezi ile Narlı ve Kumla kıyılarında Marmara'nın dibini saran deniz salyalarını su altı kamerası ile görüntüledi.

 Marmara Denizi'ni saran salyalar su altı kamerasıyla görüntülendi - Resim : 4

DENİZİN ALTINDA ÖLÜM KALIM MÜCADELESİ

Salyalarla kaplanan midyeler ve ağa takılır gibi salya tabakasına takılıp kalan balıkların ölüm kalım mücadelesi şoke etti.

Fatih Kayacıkbaşı, "Son zamanlarda deniz salyaları yüzünden balıklar azaldı. Bunun sebebi, Marmara'daki deniz suyunun sürekli kirlenmesi. Bu yüzden artık balık göremez olduk" dedi.

Marmara Denizi'ni saran salyalar su altı kamerasıyla görüntülendi - Resim : 6

''SALYALAR ESAS SUYUN ALTINDAKİ HAYATI ETKİLİYOR''

Salyaların bulunduğu alanda balıkların yaşayamadığını belirten Kayacıkbaşı, "Suların daha iyi filtrelenmesi ve arıtılması gerekiyor. Denize deşarj edilen mesken atıkları salyaların yok olmasını engelliyor. Uzun zamandır herkes tarafından dikkatle takip edilen salyalar esas suyun altındaki hayatı olumsuz etkiliyor" dedi.

Marmara Denizi'ni saran salyalar su altı kamerasıyla görüntülendi - Resim : 8

Marmara ve Karadeniz'deki azot ve fosfor yoğunluğuna da dikkat çeken Kayacıkbaşı, artışın sebebinin denize deşarj edilen mesken atıkları olduğunu söyledi.

(İHA)

 

 

Marmara Denizi'ni saran salyalar su altı kamerasıyla görüntülendi ile ilgili etiketler Deniz Marmara deniz salyası müsilaj marmara denizi denizin altı su altı su altı canlıları Balıklar

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.