Marmara Bölgesinde Deniz Tatili İçin Bir Seçenek: Kefken

Her köşesi cennet olan ülkemizin yine müthiş bir parçası ile karşımıza çıkan bölgesi kefken adası. Marmara bölgesinde bulunana Kocaeli iline bağlı kefken adası karadeniz suları ile çevrili bir bölge. Cebeli sahilinden sadece 10 dakika içerisinde ulaşabilmektedir. Adanın içerisinde Cenevizliler döneminden kalma tam 40 adet su kuyusu bulunmaktadır.

Su kuyularının yapım amacı yağmur sularının biriktirilmesi için yapıldığı düşünülmektedir. Adada balıkçılık oldukça geniş olarak tercih edilmektedir. Ada bitkileri arasında anason, yabani kavun, def ve incir ağaçları yoğun olarak görülmektedir. Adada denizden 13 ile 17 mil arası uzaklıktan görülebilen bir deniz feneri bulunmakta ve Karadeniz sularında bulunan gemilere yön vermektedir. Kefken adasına balıkçı kayıkları veyahut küçük bir adet tekne ile ulaşabilirsiniz. 

Kefken’de Ne Yapılır? 

Huzuru koklamak istediğiniz bir bölge mi arıyorsunuz? İşte doğru adres Kefken adası. Tatilinizi şehrin ve kalabalığın seslerinden uzak bir yerde geçirmek için nefis bir seçenek olan Kefken otelleri sizleri bekliyor. Ada tatili severler için hem dinlenebileceğiniz hemde sakince sohbet edebileceğiniz bir yer. Karadeniz suları ile çevrili olmasından kaynaklı olarak yüzmek biraz cesaret ve profesyonellik istediği için zamanınızı sahilde güneşlenerek defne kokularıyla dinlenerek geçirmek daha tercih edilebilir olmakta. 45 dönümlük arazi büyüklüğünde olan adanın etrafında yürüyüş yapmak oldukça keyifli bir aktivite olacaktır. Adada yılın her mevsimi tazecik balıklar bulmak ve yemek mümkün. Balık severler için hem tutması hem de tadına bakılması için balık avcılığı oldukça cezbedici olacaktır. 

Kefken De Konaklama Seçenekleri

Kefken adası 1. derece sit alanı olması yüzünden turlar aracılığı ile tatil yapmak mümkün değil. Ada zıpkınlı ve su altı avcılığı yapacak kişiler için yoğun talep görmektedir. Kocaeli otelleri içerisinde hizmet veren Kefken otelleri birçok bütçeye uygun oda yapısına sahiptir. Ada içerisinde çeşitli otel, apart ve pansiyonlar haricinde kamp atabileceğiniz alanlarda bulunmaktadır. Her kesimden turistin rahatlıkla tatilini geçirebileceği işletme yapılarını bulunduran adada huzuru iliklerinize kadar hissedebilirsiniz. Defne ağaçlarının arasında mis gibi kokan adanın her köşesinde incir ağaçları ile doğal bir lezzet buluşması yaşayabilirsiniz. Genel olarak yaz aylarında tercih edilen ziyaretler için oldukça geniş bir sahile de sahiptir. Dinlenmenin en doğru adreslerinden Kefken Adası ile Neredekal.com sitesi sayesinde tanışabilisiniz. 

Marmara Bölgesinde seyahat etmek için başka bir rota arıyorsanız Sapanca otel seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Marmara Bölgesinde Deniz Tatili İçin Bir Seçenek: Kefken ile ilgili etiketler otel tatil
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.