Marko Arnautovic'in Irkçı küfürlerine UEFA'dan 1 maç ceza

Avusturya'nın Sırp asıllı golcüsü Marko Arnautovic'in Kuzey Makedonya maçında yaptıkları yanına kar kalmadı... Irkçı küfürler eden 32 yaşındaki forvet özür dilese de cezadan kaçamadı. UEFA'dan 1 maç alan Arnautovic, Hollanda maçında forma giyemeyecek.

UEFA, Avusturya'nın ırkçı golcüsü Marko Arnautovic'e 1 maç men cezası verdi. EURO 2020'de C Grubu grubunda yer alan Avusturya, ilk maçında Kuzey Makedonya'yı 3-1 mağlup ederken, oyuna 2. yarıda giren ve takımının 3. golünü atan tecrübeli forvet, gol sevinci sırasında ve maç esnasında "ırkçı" davranışlar sergilemiş, rakip futbolculara Arnavutça ana avrat sözmüştü. Sırp asıllı futbolcu daha sonra özür dilese de UEFA şoruşturmasından 1 maç men cezası çıktı.

West Ham United'dan 2019 yazında 25 milyon euro bonservisle Çin'in Shanghai Port'ta takımına transfer olan Sırp kökenli futbolcu, Avusturya'nın Hollanda ile yarın oynayacağı grup maçında cezası nedeniyle görev alamayacak.

Arnautovic, takımına 3-1 galibiyeti getiren golü sonrası Arnavut asıllı Kuzey Makedonyalı futbolcu Ezgjan Alioski'ye dönerek Arnavut argosunda "Ananı... " anlamına gelen bir ifadeyi sıkça kullandığı görülmüştü. Rakip takım futbolcuları ırkçı siyasi simgelerle de yaklaştığı görülen Arnautaovic'in kaptan David Alaba, futbolcunun ağzını kapatmaya çalışmıştı.

32 yaşındaki futbolcu, kameralara da yansıyan sözleri sonrası tribünlere doğru bağırarak el hareketleri yapmıştı.

 
Marko Arnautovic'in Irkçı küfürlerine UEFA'dan 1 maç ceza ile ilgili etiketler Avusturya EURO 2020 Marko Arnautovic
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.