Marketten ne almak yasak? Marketlerde neler satılamayacak? Marketlerde satışı yasaklanan ürünler

İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda bugün 7 Mayıs tarihinden itibaren marketlerde kısıtlama dönemi resmen başlamış oldu. Peki, marketten ne almak yasak, neler satılmayacak? İşte İçişleri Bakanlığı market tedbirleri genelgesi ve marketlerde satışı yasaklanan ürünler listesi…

İçişleri Bakanlığı tarafından tam kapanma sürecinde 81 il valiliğine gönderilen Market Tedbirleri Genelgesi dönemi bugünden itibaren resmen başladı. Bu doğrultuda sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili usul ve esasların belirlendiği ve marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) vatandaşlarımızın zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek.

MARKETLERDE NELER SATILMAYACAK?

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine, 'market tedbirleri' konulu genelge gönderdi. Genelgede, vatandaşların zorunlu ihtiyaçları dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyeceğinin altı çizildi.

Yeni alınan kararlarla birlikte, marketlerde vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına kesinlikle izin verilmeyecek. 7 Mayıs 2021 Cuma gününden itibaren marketlerde temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri satılabilecek. Parfüm ve kozmetik ürünleri ise satılamayacak.

Marketten ne almak yasak? Marketlerde neler satılamayacak? Marketlerde satışı yasaklanan ürünler

Genelgede, sokağa çıkma kısıtlaması sırasında marketlerde oluşabilecek yoğunlukların önüne geçmek amacıyla ilgili Bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ve sektör temsilcileri ile yapılan görüşmeler sonucunda alınan tedbirler şu şekilde sıralandı:

- Marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) vatandaşlarımızın zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek.

- 7 Mayıs 2021 Cuma gününden itibaren marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilecek.

- Daha önce getirilen alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanı sıra marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, züccaciye vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecek.

Marketten ne almak yasak? Marketlerde neler satılamayacak? Marketlerde satışı yasaklanan ürünler ile ilgili etiketler market marketler satış yasak
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.