Markette ped satışı yasak mı? Ped almak yasaklandı mı?

İçişleri Bakanlığı tarafından tam kapanma döneminde marketlerde temel ihtiyaç maddeleri dışındaki ürünlerin satışı tamamen yasaklandı. Marketlerde ped satışı yasak mı sorusuna yanıt arayan vatandaşlar bu konuda hakkında araştırmalarına başladı.

Tam kapanma sürecinde marketlerde zorunlu temel ihtiyaçlar haricinde başka ürünlerin satılamayacağı, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile resmen duyuruldu. Buna göre, zorunlu temel ihtiyaçların haricinde satış yapamayacak olan marketler, aksi bir durumda cezai işlemle karşı karşıya kalacak.

Yayımlanan genelgede marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına asla izin verilmeyecek.

MARKETLERDEN PED ALMAK YASAKLANDI MI?

- Ancak İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinde parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç kozmetik ürünlerin satılabileceği belirtiliyor.

- Deterjan, sabun, hijyenik ped ve ev temizlik ürünleriyle ilgili herhangi bir kısıtlama ise genelgede net bir şekilde yer almıyor.

- 7 Mayıs 2021 Cuma gününden itibaren marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilecek.

- Daha önce getirilen alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanı sıra marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, zücaciye gibi ürünlerin satışına izin verilmeyecek.

Markette ped satışı yasak mı? Ped almak yasaklandı mı? ile ilgili etiketler market marketler ped satışı ped alımı
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.