Marketlere file ve bez torba zorunluluğu geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Balıkesir Valiliği’ni ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. Plastik poşet kullanımının yüzde 65 oranında azaldığını vurgulayan Kurum, tüm marketlere file ve bez torba getireceklerini söyledi.

Balıkesir Valiliği’ni ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıklamalarından bazı satır başları şöyle:

SIFIR ATIK PROJESİ
"Proje kapsamında şu an 11 bin 800 kamu kurum ve kuruluşunda uygulamaya geçtik. İkinci yüz günlük eylem planları çerçevesinde bu sayıyı 13 bin kuruluşa çıkaracağız. Bu sayede 2023 yılındaki hedefimiz 100 bin kişiye doğrudan istihdam sağlamak ve yıllık 20 milyar lira tasarruf sağlamak"

PLASTİK POŞETLERİN ÜCRETLİ OLMASI
"Vatandaşlarımızın bez poşetlere, filelere erişimini kolaylaştırmak anlamında da tüm marketlerimizde bez ve file uygulamasını zorunlu hale getiriyoruz. Ücreti karşılığında ve kampanyalar kapsamında marketlerimiz vatandaşımıza hem bez hem de file uygulamasını sağlayacaklar.

Ocak ayının ilk 10 gününe baktığımızda gıda perakendecilerinden aldığımız veriye göre geçen senenin ilk 10 gününe göre poşet kullanımı yaklaşık yüzde 60-65 oranında azalmış durumda. Bu sayede 3 bin 500 ton plastiği de kullanmamış oluyoruz"

Marketlere file ve bez torba zorunluluğu geliyor! ile ilgili etiketler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Balıkesir Murat Kurum
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.