Marketlerde sigara satışı yasak mı? A101, BİM, ŞOK, Migros marketlerde sigara yasaklandı mı?

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre A101, BİM, ŞOK, Migros ve Carrefour gibi zincir marketlere sigara satışı yasağı geldi. Peki, sigara satışı yasaklandı mı? A101, BİM, ŞOK, Migros, Carrefour’da sigara satılabilecek mi?

Ticaret Bakanlığı’ndan son dakika sigara satışı yasağı geldi. Vatandaşlar büyük bir merakla “marketlerde sigara satışı yasaklandı mı?” sorusuna yanıt ararken akıllara ilk olarak A101, BİM, ŞOK, Migros ve Carrefour gibi zincir marketler geldi.

Ticaret Bakanlığı, özellikle pandemi şartlarında gelir kaybına uğrayan küçük esnaf için harekete geçerek bir dizi önlem aldı. Bakanlık, küçük esnafı korumak için üzerinde çalıştığı bir taslakla alışveriş merkezleri ile zincir marketlere mesafe ve nüfus kriteri ile birlikte satış esaslarında bazı değişiklikler yapmak için hemen harekete geçti.

MARKETLERDE SİGARA SATIŞI YASAKLANDI MI?

Hazırlanan taslağa göre, gıda marketinde cep telefonu, elektronik satışı yasak olacak, zincir marketlerinde sigara satılmayacak. Zincir mağazaların geleneksel perakende işletmelere olumsuz etkilerinin azaltılması ve perakendecilere korunma sağlanması için zincir marketlerin bazı ürünleri satmasına yasaklama getirileceği kaydedildi.

Marketlerde sigara satışı yasak mı? A101, BİM, ŞOK, Migros marketlerde sigara yasaklandı mı?

Taslağa göre elektronik ortamda satış ve 1500 metrekareden büyük mağazalar hariç olmak üzere, zincir gıda marketlerinde tütün mamülü, mobilya, cep telefonu, elektronik eşya ve beyaz eşya satılamayacak.

Küçük esnafı korumak amacıyla, zincir gıda marketleri, pazar günleri saat 11.00’den önce açılamayacak. Sigara satışının yasak olacağı yerler arasında ise vatandaşların sıklıkla kullandığı 101, BİM, ŞOK, Migros ve Carrefour gibi zincir marketler yer alması dikkatlerden kaçmadı.

 

Marketlerde sigara satışı yasak mı? A101, BİM, ŞOK, Migros marketlerde sigara yasaklandı mı? ile ilgili etiketler market Zincir marketler sigara satışı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.