Marketlerde maske takmak zorunlu mu? Maske kullanmak nerelerde zorunlu?

Marketlerde maske takmak zorunlu mu? Koronavirüs tüm dünyayı etkisi altına ve birçok kişinin ölümüne sebep oldu. Ölümcül virüsün Türkiye'de de görülmesi sağlık önlemlerini arttırdı. Birçok kişi maskeyle sokağa çıkıyor. Marketlerde maske kullanmak zorunlu mu? sorusu arama motorlarından yoğunlukla araştırılıyor. Peki, Marketlerde maske takmak zorunlu mu? Maske kullanmak nerelerde zorunlu? Detaylar haberimizde...

Marketlerde maske takmak zorunlu mu? Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkmış olan koronavirüsü tüm dünyaya yayıldı ve çoğu kişinin ölümüne sebep oldu. COVID-19 virüsünün Türkiye'de görülmesi ile camiler, iş yerleri ve okullar geçici bir süreliğine kapatıldı. Herkesin maske takması gerektiği ve evden mümkün olduğunca dışarı çıkılmaması gerektiği söylendi. Çoğu kişi marketlerde maske takmanın zorunlu olup olmadığını merakla araştırmaya devam ediyor. Peki, Marketlerde maske takmak zorunlu mu? Maske kullanmak nerelerde zorunlu? Detaylar haberimizde...

DSÖ'den flaş maske açıklaması: Ek riskler yaratıyor!

MARKETLERDE MASKE TAKMAK ZORUNLU MU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında, alınan yeni tedbirleri açıkladı. Alınan önemler arasında belirlen yerlerde maske takma zorunluluğu da var. Pazar yerleri ve marketler gibi toplu halde bulunulan tüm alanlarda maske takılmasının artık zorunlu olacağını ifade eden Erdoğan, alınan tedbirleri şöyle sıraladı:

"Ülkemizdeki 20 yaş altı, 1 Ocak 2000 ve üzeri doğumlular için de sokağa çıkma yasağı getiriyoruz. İkazlara uymayarak aksi yönde davranışlar sergilemekte ısrar edenlere gereken idari ve adli cezalar tereddütsüz şekilde uygulanacaktır. Sokaklar dahil tüm kamuya açık mekanlarda kalabalık oluşturacak şekilde asla bir arada bulunulamayacak."

Milli Dayanışma Kampanyası'nın 3. gününde 304 bin kişi ve kuruluşun 1 milyar 61 milyon liralık yardım yaptığını aktaran Erdoğan, "Her ne kadar CHP Genel Başkanı başta olmak üzere, kimi kesimler bu kampanyayı itibarsızlaştırmaya çalışmışsa da görüldüğü gibi milletimiz bu fitne odaklarına kulak vermemiştir." ifadesini kullandı.

Öte yandan Erdoğan, Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesine koronavirüsten hayatını kaybeden Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlunun adının verileceğini, hastanenin bundan sonra Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi olarak anılacağını sözlerine ekledi.

İçişleri Bakanlığı, Erdoğan'ın açıkladığı önlemlerle ilgili 81 ile genelge gönderdi.

Öte yandan toplu taşıma araçlarında da maske kullanımı kolluk kuvvetleri tarafından takip ediliyor.

Maske alırken, filtresi ve CE belgesi mutlaka kontrol edilmeli

Marketlerde maske takmak zorunlu mu? Maske kullanmak nerelerde zorunlu? ile ilgili etiketler market Koronavirüs Korona maske alışveriş 2020 maske takmak zorunlu mu 6 nisan pazar yeri
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.