Marketler saat kaça kadar açık? 13 Aralık marketler saat kaçta kapanıyor?

Hafta sonunda 13 Aralık Pazar gününde marketlerin saat kaça kadar açık olduğu ve saat kaçta kapanacağı merak içerisinde araştırılmaya başlandı. 13 Aralık marketler saat kaça kadar açık? Marketler saat kaçta kapanıyor? İşte detaylar…

İçişleri Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelge doğrultusunda marketlerin hafta sonu çalışma saatleri belli oldu. Vatandaşlar, mahallelerinde bulunan bakkal ve marketlerden araç kullanmamak şartı ile (engelli vatandaşlar hariç) belirlenen saatler arasında hizmet almaya devam edebilecek.

Kısıtlamanın olduğu cumartesi ve pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecek.

FIRINLAR NASIL ÇALIŞACAK?

Kısıtlama sürecinde (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlar hariç) yürüme mesafesindeki fırına gidilebilecek.

Fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, ekmek dağıtım araçlarıyla sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacak.

RESTORANLAR PAKET SERVİS

Lokanta ve restoran tarzı iş yerleri paket servis haricinde hizmet veremeyecek. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu cumartesi ve pazar günleri 10.00-20.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet sunmak üzere açık olabilecek.

Marketler saat kaça kadar açık? 13 Aralık marketler saat kaçta kapanıyor? ile ilgili etiketler İçişleri Bakanlığı marketler
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.