Market çalışma saatleri değişti! Mart ayı Marketler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Marketlerin çalışma saatleri hakkında son dakika gelişmeleri yaşanıyor. 1 Mart'tan itibaren normalleşme adımları atılıyor. Kabine toplantısı kararları doğrultusunda ise Bakkal, market, kasap, berber ve kuaförlerin açılış kapanış saatleri de güncellendi. Vatandaşların ise marketler kaça kadar açık, cafe ve restoranların çalışma saatleri hakkında meraklı araştırması sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamaya göre iller risk durumuna göre 4 ayrı kategoriye ayrıldı. Düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli illerde kontrollü normalleşme adımları da atıldı. Söz konusu iller de dahil İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği yeni genelgeyle de marketlerin açılış kapanış saatleri değişti.

MARKETLER KAÇA KADAR AÇIK?

İçişleri Bakanlığı, belirlenen risk grubundaki illerde marketlerin açılış kapanış saatlerini de açıkladı. Bakkal, market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı gibi iş yerlerinin açılış-kapanış saatlerinin düşük, orta ve yüksek risk grubundaki illerde 07.00-20.00 saatleri arası olarak düzenlendiğine yer verdi.

Market çalışma saatleri değişti! Mart ayı Marketler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

KAFELER, RESTORANLAR KAÇA KADAR AÇIK?

Düşük, orta ve yüksek risk grubundaki illerde lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb. gibi yeme içme yerleri ile kıraathane ve çay bahçesi gibi iş yerleri için 07.00-19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile müşterilere hizmet sunabileceklerine yer verildi.

Market çalışma saatleri değişti! Mart ayı Marketler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? ile ilgili etiketler Koronavirüs market saatleri
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.