Markasının çalındığını iddia eden Dilan Polat'a mahkemeden kötü haber

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat, sahibi olduğu güzellik merkezinin isim ve logosunun yurt dışındaki başka bir merkez tarafından çalındığı iddiasıyla şikayetçi olmuştu. Savcılık, hem geçerli bir şikayetin olmaması hem de iki güzellik merkezi arasında sözleşme bulunması nedeniyle takipsizlik kararı verdi.

Engin Polat ile mutlu bir evlilik sürdürdüren ve bu evliliğinden 2 çocuğu bulunan fenomen Dilan Polat'ın binlerce müşteriyi ağırladığı güzellik merkezi adliyelik oldu.

'MARKAM ÇALINDI' DİYEREK ŞİKAYETÇİ OLDU

Türkiye'nin birçok şehrinde şubesi bulunan güzellik merkezinin marka değeri bulunduğunu belirten şirket, Almanya'daki bir güzellik merkezinin Dilan Polat ismini kullandığını tespit etti. Yurt dışındaki merkezin, Dilan Polat markasının asli unsuru olan isim ve logosunu andıracak şekilde kullanımda bulunduğunu kaydeden şirket, şikayetçi oldu. Şikayetin ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.


GEÇERLİ BİR SUÇ UNSURU YOK

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Savcılık ilk olarak, taraflar arasında şikayete konu markanın kullanımı konusunda sözleşme yapıldığını belirledi. 'Marka hakkına tecavüz' suçunun varlığından söz edilebilmesi için şikayet hakkının marka hakkı sahibine ait olması gerektiğinin altını çizen savcılık, şikayetin güzellik merkezi adına yapıldığını kaydetti.

Markanın Dilan Polat'a ait olduğunu, dolayısıyla şirketin şikayet hakkının bulunmadığını belirten savcılık, hem geçerli bir şikayetin olmaması hem de iki merkez arasında marka kullanımı nedeniyle sözleşme bulunduğunu belirterek takipsizlik kararı verdi.

 

Markasının çalındığını iddia eden Dilan Polat'a mahkemeden kötü haber ile ilgili etiketler Dilan Polat mahkeme dava
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.