Mark Zuckerberg ve Elon Musk birbirine girdi...

Mark Zuckerberg, Pazar günü yaptığı canlı yayında Elon Musk ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Bu açıklamaların ardından Elon Musk'dan geri hamle gecikmedi. Birisi Facebook, Instagram, WhatsApp gibi dev markaların CEO’su Mark Zuckerberg, diğeri ise SpaceX, Tesla, Boring Company gibi ileri görüşlü markaların CEO’su Elon Musk. Dünyanın bu iki büyük ismi karşı karşıya geldi. Yapay zekalar ve bunların dünyaya vereceği zararlarla ilgili karşıt düşüncelere sahip bu iki CEO, Mark Zuckerberg’ün fitili ateşlemesi ile ciddi bir polemiğin arasında kaldılar.

Mark Zuckerberg, Pazar günü yaptığı canlı yayında Elon Musk ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Bu açıklamaların ardından Elon Musk'dan geri hamle gecikmedi.
Birisi Facebook, Instagram, WhatsApp gibi dev markaların CEO’su Mark Zuckerberg, diğeri ise SpaceX, Tesla, Boring Company gibi ileri görüşlü markaların CEO’su Elon Musk. Dünyanın bu iki büyük ismi karşı karşıya geldi. Yapay zekalar ve bunların dünyaya vereceği zararlarla ilgili karşıt düşüncelere sahip bu iki CEO, Mark Zuckerberg’ün fitili ateşlemesi ile ciddi bir polemiğin arasında kaldılar.

Zuckerberg Pazar günü yaptığı Facebook canlı yayın sırasında Elon Musk’ın yapay zekalara karşı sürekli tehlikeli olduğunu söylemesine “oldukça sorumsuz” diyerek sert bir polemik yarattı.

Elon Musk’ın yaptığı son röportajı izlediğini belirten Zuckerberg, yapay zekalardan korkan insanlardan bıkmış gibi yanıt verdi. Zuckerberg, “Bu konuda oldukça güçlü tahminlerim var. İyimserim. Bence insanlar kendi kıyamet senaryolarını hazırlamaya çalışıyorlar. Anlamıyorum, gerçekten bu düşüncelerin çok olumsuz ve bazı yönlerden sorumsuzca olduğunu düşünüyorum” dedi.

Elon Musk ise kısa süre önce “En yeni yapay zekaları gördüm ve sanırım insanların bu konudaki bilgileri çok kıt” dedi.

Zuckerberg ise yapay zekaların insanlara zarardan çok yararının olacağına inanıyor. Hastalıkların teşhisinden araba sürmeye kadar birçok alanda kullanılabileceğini söyleyen Zuckerberg, her sene milyonlarca insanın araba kazasında can verdiğini, yapay zekalar araba kullanmaya başladığında bu oranın tamamiyle yok olacağını belirtti.

kavga

Zuckerberg’ün bu çıkışına kısa ve net bir cevap veren Elon Musk, resmi Twitter hesabından “Mark ile bunu konuştum. Kendisinin konuyla ilgili anlayışı sınırlı” dedi.

Mark Zuckerberg ve Elon Musk birbirine girdi... ile ilgili etiketler Mark Zuckerberg elon musk
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.