Marius Sumudica'yı Çaykur Rizespor kaptı

Marius Sumudica'yla anlaşan Çaykur Rizespor, teknik direktör Stjepan Tomas'la yolları ayırdı. Karadeniz ekibi, Gaziantep FK'dan kovulan Rumen çalıştırıcıyla 1.5 yıllık sözleşme imzalayacak. Kırmızı-Siyahlılar'dan yılda 600 bin euro alan Sumudica'nın Rize'ye kaç paraya imza atacağı merak ediliyor.

Çaykur Rizespor'da Stjepan Tomas dönemi sona erdi. Karadeniz ekibi, teknik direktörlük görevine Marius Sumudica'yı getirmeyi planlıyor...

Süper Lig'in 19. haftasında dün Yeni Malatyaspor deplasmanında ilk yarıyı 0-1 önde tamamlayıp maçı 4-1 kaybeden Çaykur Rizespor'da yönetim faturayı Sırp çalıştırıcı Tomas'a kesti. Bir süredir koltuğu sallantıda olan 46 yaşındaki teknik direktörle yollar ayrıldı.

Son 5 lig maçında 3 beraberlik, 2 de mağlubiyet alan, Türkiye Kupası'nda ise Beşiktaş'a elenen Çaykur Rizespor'da yönetim, Tomas'a son bir şans vermişti. Takımdaki kötü gidişat sonrası bu sezon küme düşme tehlikesi yaşamak istemeyen Mavi-Yeşilli kulüpte başkan Hasan Kartal Tomas'ı gönderme kararı aldı. Bu kararın ardındaki bir diğer sebep ise Gaziantep FK'yla yolları ayıran Marius Sumudica'yla varılan prensip anlaşması...

Karadeniz ekibi, 56 yaşındaki Romanyalı teknik direktörü Rize'ye davet etti. Sumudica'nın son görüşmelerin ardından mavi-yeşilli ekiple 1.5 yıllık sözleşme imzalaması bekleniyor. Gaziantep ekibiyle 15 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan ve 26 maç üst üste gol atma başarısı gösteren Rumen çalıştırıcı, Kırmızı-Siyahlılar'ı zirveye oynatırken sivri dili nedeniyle görevinden olmuştu.

Gaziantep FK ile sözleşmesi sezon sonuna kadar olan Sumudica, sık sık yeni sözleşme istediğini dile getirmiş, son olarak Sivas deplasmanında kaybettikleri maçın ardından stat çıkışında yaptığı, "Eşimi aradım para istedim, kulübe vereceğim" açıklamasıyla bardağı taşıran başarılı isim, ertesi gün kovulmuştu. Sumudica, geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı düzenleyerek Gaziantep şehrine gözyaşları içinde veda etmişti.

Marius Sumudica'yı Çaykur Rizespor kaptı ile ilgili etiketler Stjepan Tomas Gaziantep FK Çaykur Rizespor Marius Sumudica
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.