Gaziantep FK sonunda Marius Sumudica'yı kovdu

Gaziantep FK'da Marius Sumudica krizi ayırlıkla sonuçlandı. Her fırsatta Gaziantep'te kalmak istediğini ancak sözlemesinin yenilenmesi gerektiğini dile getiren Rumen teknik adam kovuldu. Kırmızı-Siyahlı kulübün başkanı Mehmet Büyükekşi ile Sumudica arasında dün medya önünde sert bir polemik yaşanmıştı.

Gaziantep FK, Romanyalı teknik direktör Marius Sumudica'yı kovdu. Kırmızı-Siyahlı takımı Süper Lig'de zirveye oynatan 49 yaşındaki çalıştırıcı, sezon sonu bitecek sözleşmesinin uzatılması talebini her fırsatta dile getiriyordu. Tecrübeli teknik adamın dün Sivas'ta medya önünde söylediği sözler ve yaptığı kaprisle bardağı taşıran son damla oldu.

Güneydoğu ekibinden yapılan açıklamada, "Gaziantep Futbol Kulübümüz de yaklaşık 1.5 sezondur teknik direktörlük görevini üstlenen Marius Sumudica ile yollarımız karşılıklı olarak anlaşılarak ayrılmıştır. Görevde bulunduğu süre boyunca takımımıza olan katkılarından dolayı Sayın Sumudica ve tüm ekibine teşekkürlerimizi iletiyor, bundan sonraki kariyerlerinde başarılar diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Süper Lig'de 14 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan ve bu serisini dün Sivasspor'a deplasmanda 2-1 mağlup olarak kaybeden Gaziantep FK'da teknik direktör Marius Sumudica ile başkan Mehmet Büyükekşi arasında inanılmaz bir polemik yaşanmıştı.

Yeni sözleşme isteğini maç çıkışı bir kez daha dile getiren Rumen çalıştırıcı, Büyükekşi'nin sert sözlerine hedef olmuştu. Edinilen bilgiye göre, Sumudica'nın istediği rakamlara çıkmak istemeyen Gaziantep FK yönetimi, medya önünde kullanılan dil nedeniyle başarılı hocayı tazminatını ödeyerek kovma kararı aldı.

Yeni 4 Eylül Stadı çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Sumudica, "Futbolcualara cebimden prim dağıtıyorum. Yeni sözleşme isterim. Arabistan'dan gelen teklifi reddettim. Eşimi arayacağım ve para göndermesini isteyeceğim. Kulübe yardım edeceğim" ifadelerini kullanmış, Kırmızı-Siyahlı kulübün başkanı ise "Her maçtan sonra sözleşme, sözleşme, sözleşme! Türk futbolu zor günler yaşıyor, statlar boş. Gelir yok, sponsor yok. Oyuncu ve hocamızla sözleşme yaparken euro 6,30'du şu an 9 TL. Biz bu seneki ücretinde indirim istemedik" demişti. 

Gaziantep FK sonunda Marius Sumudica'yı kovdu ile ilgili etiketler Gaziantep FK Marius Sumudica mehmet büyükekşi
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.