Mariupol'deki Türklerin tahliyesinde son durum: Lviv'den 2 otobüs kaldırılacak

Ukrayna'nın Mariupol kentindeki camiye sığınan Türklerin tahliyesinde yeni gelişmeler yaşanıyor. Milli Savunma Bakanlığı, Rusya ile yapılan çalışmalarla birlikte otobüs ve kamyonlarla şehre girişe yönelik çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise Lviv'den 2 otobüs kaldırmayı planladıklarını söyledi.

Mariupol'de camiye sığınan Türk vatandaşlarının tahliyesi için diplomatik temaslar sürüyor.

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mariupol kentindeki vatandaşların tahliyeleri konusunda Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı ile yapılan çalışma ve koordine sonucu Rusya tarafından yollardaki mayınların temizlendiği, insani koridorların açılması ile otobüs ve kamyonların şehre girişine yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılacak güvenlik değerlendirmesi durumuna göre, en kısa zamanda vatandaşların Mariupol’den tahliyelerinin beklendiği aktarıldı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mariupol'de mahsur kalan Türk vatandaşlarının tahliyesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Vatandaşlarımızın tahliyesi için çalışmalarımız devam ediyor. Lviv'den 2 otobüsü kaldırmayı planlıyoruz. Odesa'dan da otobüs kaldırmayı planlıyoruz. Diğer ülkelerin vatandaşlarının tahliyesi için de çaba harcıyoruz. Mariupol'daki vatandaşlarımızın tahliyesi için dün gece Lavrov beni aradı bir iki güne bu sürecin tamamlanmasını bekliyoruz.

Ukrayna'da kalıcı bir ateşkes için kendi aralarında anlaşmaları gereken konular var. Bu konuda da girişimlerimiz devam ediyor. Yüz yüze ve telefonla çok sayıda görüşmelerimiz olacak. Bugün kabine toplantısında da bilgi vereceğim.

Mariupol'deki Türklerin tahliyesinde son durum: Lviv'den 2 otobüs kaldırılacak ile ilgili etiketler cami Türk tahliye Mevlüt Çavuşoğlu Milli Savunma Bakanlığı Mariupol
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.