Mariupol'de günlerdir kuşatma altındaki Ukraynalı askerden ölümle yaşam arasında son mesaj

Rusya'nın Ukrayna'daki işgalinde en sert saldırılarını gerçekleştirdiği kentlerden Mariupol'den yeni bir mesaj geldi. Günlerdir kuşatmaya karşı mücadele eden Ukraynalı asker, dünyaya yardım çağrısında bulundu. Ukraynalı komutan Sergei Volina "Bunlar son günlerimiz hatta son saatlerimiz olabilir. Tüm dünya liderlerinden yardım istiyoruz" dedi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta kritik öneme sahip olan Mariupol'de sıcak gelişmeler yaşanıyor. Savaşın 56. gününde Mariupol'de bir Ukraynalı Deniz Piyadeleri komutanı Sergei Volina, komutan, Telegram hesabında bu sabah yayınladığı videoda dünyaya yardım çağrısında bulundu.

Mariupol'deki Azovstal metalürji fabrikasına sığındıklarını anlatan Ukraynalı komutan, Rus ordusunun her konuda kendilerinden çok üstün olduğunu kaydetti. Volina, çok sayıda Ukrayna askerinin yaralı olduğunu ve aralarında sivillerin de bulunduğunu belirtti. Ukraynalı komutan, "Bunlar son günlerimiz hatta son saatlerimiz olabilir. Tüm dünya liderlerinden yardım istiyoruz. Buradan çıkmamız ve üçüncü bir ülkeye götürülmemiz için destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

RUSYA "TESLİM OL" ÇAĞRISINI YİNELEMİŞTİ

Rusya dün gece Mariupol'deki Ukraynalı askerlere silahlarını bırakarak teslim olma çağrısını yinelemişti. Rusya Savunma Bakanlığı, "Bir kez daha Kiev yönetimini sağduyu sergileyerek militanlara anlamsız direnişe son verme ve insani koridor üzerinden çıkma emrini vermeye çağırıyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

Başkent Kiev çevresinden çekilerek güçlerini Ukrayna'nın doğusunda kısmen ayrılıkçıların kontrolünde bulunan Donbas'a yığan Rusya, dün Donbas'ta büyük bir taarruz başlatmıştı.

Bölgede bulunan Mariupol kenti, Rusya açısından büyük stratejik öneme sahip. Rusya kenti ele geçirirse hem Azak Denizi'nde tam kontrol sağlayacak hem de 2014'te ilhak ettiği Kırım ile doğuda Moskova destekli ayrılıkçı güçlerin büyük oranda kontrol ettiği Donbas'ı birbirine bağlayacak.

Mariupol'de günlerdir kuşatma altındaki Ukraynalı askerden ölümle yaşam arasında son mesaj ile ilgili etiketler Ukrayna asker Rusya Mariupol çağrı işgal
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.