Mariupol'daki dehşet bir kez daha gözler önüne serildi: Saldırı emrini kim verdi?

Rusya'nın Ukrayna'daki işgalinde sivillere yönelik en şiddetli saldırı Mariupol kentindeki tiyatro binasına yönelik gerçekleşmişti. Geçen hafta sivillerin sığındığı binaya atılan bombaların yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olduğu iddia ediliyor. Sosyal medyada korkunç saldırıya yönelik yeni görüntüler ortaya çıktı. Öte yandan Ukrayna, saldırı emrini veren Rus komutanın ismini açıkladı.

Rus güçlerinin geçen hafta Mariupol kentinde sivillerin sığındığı tiyatro binasına saldırması gündemdeki yerini koruyor. Yaklaşık 300 kişinin hayatını kaybettiği iddia edilen saldırının ortaya çıkan yeni görüntüleri yaşanan dehşeti ortaya koydu. Sosyal medyada paylaşılan son görüntülerde korkunç saldırıda yaralanan siviller görüldü.

Mariupol Belediyesi Cuma günü yaptığı açıklamada Rusya'nın saldırıyı tiyatro binasında sivillerin olduğunu bilmesine rağmen gerçekleştirdiğini iddia etti.

Ukrayna'nın Mariupol kentinde sivillerin sığındığı tiyatro binası Rus güçleri tarafından bombalanmıştı. Bombaların hedefi olan tiyatro binasının yanındaki kaldırımda 'çocuklar' yazması dikkat çekmişti. Söz konusu yazı Rus askerlerine, binanın içinde sivillerin olduğunu göstermek için yazılmıştı. Saldırı sonrası dünya çapında tepkiler gelirken, olayın bir savaş suçu olduğunun altı çizildi.

Mariupol'daki dehşet bir kez daha gözler önüne serildi: Saldırı emrini kim verdi?

SALDIRI EMRİNİ KİM VERDİ?

Mariupol kentinde Rus güçlerinin sivillere yönelik gerçekleştirdiği 2 saldırı savaşın neden olduğu dehşeti gözler önüne sermişti.

İlkinde, bir doğum hastanesi havaya uçtu, acı içinde sedyeyle götürülürken görülenler de dahil olmak üzere çocuklar ve hamile kadınlar öldü. İkincisinde ise Rusya'nın hava saldırıları, çoğu çocuk ve yaşlı 1000'den fazla sivilin barınak olarak kullandığı tiyatro binasını yok etti.

Kurtarma operasyonları insani koridorlardan ayrılmaya çalışanlar da dahil olmak üzere, neredeyse sürekli hava saldırıları tarafından engellendi.

Mariupol'daki dehşet bir kez daha gözler önüne serildi: Saldırı emrini kim verdi? - Resim : 2

Ukrayna makamları, Mariupol'de hamile kadın ve bebeklerin öldüğü doğum hastanesini ve 1000'den fazla sivilin sığındığı tiyatro binasını yok eden hava saldırılarının emrini Rus general Mikhail Mizintsev'in verdiğini iddia etti.

Ukrayna Sivil Özgürlükler Merkezi Başkanı Oleksandra Matviichuk, Rusya'nın Ulusal Savunma Kontrol Merkezi'ne başkanlık eden albayın fotoğrafını yayınlayarak, "Bu yüzü iyi hatırlayın. Adı Mikhail Mizintsev. Mariupol kuşatmasına liderlik ediyor. Doğum hastanesi ve tiyatro binasının bombalanmasını emreden oydu" dedi.

"SURİYE'DE DE SİVİLLERE SALDIRI EMRİ VERDİ"

Bununla birlikte, Matviichuk, Mizintsev'in "Suriye'deki şehirleri yok etme konusunda da büyük bir deneyime sahip" olduğunu öne sürdü.

Ukraynalı bir ordu sözcüsü Sergey Bratchuk da Mariupol'a yönelik devam eden saldırının Mizintsev tarafından "kişisel olarak kontrol edildiğinde" ısrar etti.

Mariupol'daki dehşet bir kez daha gözler önüne serildi: Saldırı emrini kim verdi? - Resim : 3

Bratchuk, "Doğum hastanesi, çocuk hastanesi, tiyatro salonu, sivillerin evlerinin bombalanması emrini veren o verdi. Suriye şehirlerini yok ettiği gibi Mariupol'u da yok eden o" dedi.

"MARİUPOL KASABI" OLARAK TANIMLANDI

Eski Ukraynalı diplomat Olexander Scherba ise Mizintsev'i "Mariupol kasabı" olarak tanımladı.

Ukrayna'nın eski Avusturya büyükelçisi Scherba, Mizintsev’in, üniformasını giymediği için genç bir subaya "pislik" dediğini iddia ettiği ele geçirilen bir ses kaydı paylaştı.

Mariupol'daki dehşet bir kez daha gözler önüne serildi: Saldırı emrini kim verdi? ile ilgili etiketler Saldırı tiyatro Ukrayna Rusya Mariupol Mikhail Mizintsev
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.