Mareşal Dostum: Canım pahasına da olsa Mezar-ı Şerif'i koruyacağım!

Mareşal Dostum, Cüzcan'ın Taliban işgaline girmesinin ve evinin militanlar tarafından yakılmasının ardından etrafı kuşatılmış olan Mezar-ı Şerif'e giderek direnişe liderlik etmeye başladı. Canı pahasına da olsa vatanını savunacağını duyurdu. Taliban militanlarının sayısı ise Mareşal Dostum'a bağlı askerlerin sayısının neredeyse 100 katı. Dostum'un Türkiye ile yakın ilişkileri bulunuyor.

Türkiye ile yakın ilişkilere sahip olan Eski Afganistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mareşal Raşid Dostum, Mezar-ı Şerif kentinde bazı siyasi liderlerle yaptığı görüşmede, canları pahasına bile olsa kuzeydeki Mezar-ı Şerif kentini Taliban’a karşı savunacaklarını bildirdi.

 

TALİBAN'A KARŞI KOMUTA MERKEZİ KURULDU

Bu konuda diğer siyasi liderlerle komuta merkezi kurduklarını ifade eden Dostum, kendilerine ait tam donanımlı 2 bin 500 kişiyi aşkın gücün Taliban‘a karşı savaşmaya hazır olduğunu kaydetti.

Taliban'ın militanlarının sayısı ise 60.000. Bu sayıya diğer gruplar da eklenince 200.000'in üzerine çıkıyor. 

GAYRİNİZAMİ HARP: HALK GÜÇLERİ YETİŞTİRİLECEK

Dostum, görüşmede Mezar-ı Şerif kentinin savunulması için halk güçlerinin yerleştirileceği bölgelerin belirlendiğini ve görev dağılımı yapıldığını sözlerine ekledi.

KUZEYDEKİ 7 VİLAYETİN 5'İ TALİBAN'IN ELİNDE

Öte yandan Afganistan’ın kuzeyindeki 7 vilayet merkezinden biri Mezar-ı Şerif ve diğer Meymene olmak üzere sadece 2 vilayet merkezi hükümet güçleri kontrolünde bulunuyor.

Mareşal Dostum: Canım pahasına da olsa Mezar-ı Şerif'i koruyacağım!

 

 

Kaynak: M5, BBC

 

Mareşal Dostum: Canım pahasına da olsa Mezar-ı Şerif'i koruyacağım! ile ilgili etiketler Afganistan general dostum raşid raşit mareşal komutan Mezar-ı Şerif
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.