Mardin'de 305 terörist etkisiz öldürüldü

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütüne yönelik devam eden operasyonda, 305 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 305 teröristi etkisiz hale getiren güvenlik güçleri, örgüt üyelerince el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan bir evi de ortaya çıkardı.

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, Nusaybin'de terör örgütü mensuplarınca kazılan çukur, kurulan barikat ve tuzaklanan patlayıcıları bertaraf etmek için 14 Mart'ta başlatılan operasyonun devam ettiği belirtildi.

Operasyon kapsamında 305 teröristin etkisiz hale getirildiği, 203 barikatın kaldırıldığı ve 674 el yapımı patlayıcının imha edildiği kaydedilen açıklamada, talepleri üzerine bin 371 kişinin güvenli bölgelere tahliyesinin gerçekleştirildiği ve ilçedeki vatandaşlara bin 26 gıda paketi dağıtıldığı bildirildi.

Açıklamada, Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarına devam etmesini sağlamak amacıyla bölücü terör örgütü mensuplarıyla mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir ifadesine yer verildi.

Bu arada, güvenlik güçleri operasyon bölgesindeki çalışmaları kapsamında terör örgütü üyelerince el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan bir evi ortaya çıkardı. Zeynelabidin Mahallesi'ndeki evde, boş kutularla el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Mardin'de 305 terörist etkisiz öldürüldü ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.