Maradona Dini hızla yayılıyor! Arjantinli merhum futbolcuya tapanlar Meksika'da kilise açtı

Geçen yıl 60 yaşında vefat eden Arjantinli "futbol ilahı" Diego Armando Maradona'nın hayranları Maradona Kiliseleri açıyor. Bu yeni "din" akımının son halkası Meksika'da görüldü. "Maradona Dini"nin dünya çapında yarım milyondan fazla müridi olduğuna inanılıyor.

Maradona dini dünyanın birçok ülkesine yayıldı ve yarım milyondan fazla takipçisi var. Son olarak Meksika'nın Puebla kentinde 7 Temmuz'da açılan kilisede, Arjantin'li merhum "futbol ilahı" Maradona'nın hayranları tarafından 1998'de yaratılan "din" için ibadet ediliyor.

Reuters'in haberine göre; Meksika'nın ilk Maradon kilisesinin girişinde futbol topları taşıyan bir çift büyük vazo duruyor ve ibadet edenleri Diego Maradona'nın charro şapkası takmış bir görüntüsü karşılıyor.  Kilisenin içinde, Katolik figürleri, Maradona'nın çocukluğundan Küba lideri Fidel Castro ve Papa Francis ile sembolik fotoğraflar yer alıyor.

 Maradona Dini hızla yayılıyor! Arjantinli merhum futbolcuya tapanlar Meksika'da kilise açtı

TURİSTLERİN YOĞUN İLGİSİ VAR

Arjantin'e 1986 Dünya Kupası'nı kazandırdıktan sonra gerçek bir efsaneye dönüşen Diego Armando Maradona ülkesinde özellikle Boca Juniors taraftarlarınca adeta tapılmıştı. Bu tapıma, "Dini Boca, Tanrım Maradona, mabedin La Bombonera" sloganıyla tüm dünyaya yayılmıştı. 

Ancak kısa süre sonra Buenos Aires'te gerçek bir Maradona Kilisesi açılınca iş ciddiye binmişti. Arjantinli efsanenin geçen seneki vefatının ardından Maradona Kiliseler'i ziyaretçi akınına uğruyor.

Maradona Dini hızla yayılıyor! Arjantinli merhum futbolcuya tapanlar Meksika'da kilise açtı - Resim : 2

Maradon dini dünyanın birçok ülkesine yayıldı ve yarım milyondan fazla takipçisi var. 22 yaşındaki futbolcu Andrea Hernández, İspanya ve İtalya'daki kulüplerde forma giyen Maradona'nın posterleriyle süslenmiş Maradona kilisesini ziyareti sırasında, "Katolik olan annem ve babam bunun çılgınca olduğunu söylüyorlar. Ama futbolu seven bizler için Maradona'nın Meksika'da bu kadar tanınması çok güzel" diyor

Kilisenin açılışını yapan Marcelo Buchet, "futbol hakkında konuşabileceğimiz bir yer" dedi. Buchet, "Başka bir kiliseye gitmek, oturup dinlemek gibi değil Burada her şeyin bir parçasısın. İnsanlar bunu kabullendi ve çok mutlular. İnsanların ağladığını, resmine atıldığını, dua ettiğini gördüm. Tek delinin ben olmadığımı çok daha iyi hissediyorum" ifadelerini kullandı.

Maradona Dini hızla yayılıyor! Arjantinli merhum futbolcuya tapanlar Meksika'da kilise açtı - Resim : 3

Maradona Dini hızla yayılıyor! Arjantinli merhum futbolcuya tapanlar Meksika'da kilise açtı ile ilgili etiketler Meksika Arjantin Diego Armando Maradona
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.