Maradona bedenen de Filistinlilerin yanındaydı

Futbol dünyasını kaybı ile üzen Arjantinli Maradona Filistinlilerin kalbinde de ayrı bir yere sahipti. Daha doğrusu kalpleri birlikte atıyordu. Bundan yaklaşık 2 yıl önce Dünya Kupası finali öncesinde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Moskova'da bir araya gelen Maradona "Kalben Filistinliyim" ifadesini kullanmıştı.

16 Temmuz 2018'de Dünya Kupası'nın finali için Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan liderlerden biri de Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'tı.

Abbas, finalden hemen önce Arjantin'in futbol efsanesi Diego Armando Maradona bir araya gelmişti. 

Abbas ile Maradona'nın 40 yıllık dost ve arkadaş gibi kucaklaştıkları sahne Filistinliler için unutulmaz bir manzaraydı.

Maradona, görüşmede Abbas'a "Kalben Filistinliyim" diyerek, Filistin'in davasının yanında olduğunu söylemişti. 

Maradona bedenen de Filistinlilerin yanındaydı

​'BU ADAM FİLİSTİN'DE BARIŞ İSTİYOR'

Instagram'da Abbas'a sarılırken fotoğrafını da paylaşan Maradona mesajında da "Bu adam Filistin'de barış istiyor. Başkan Abbas'ın bir ülkesi var ve buna hakkı var" ifadelerine yer vermişti.

ABBAS MARADONA'YA BARIŞ GÜVERCİNİ TABLOSU HEDİYE ETMİŞTİ

Abbas da bu sıcak görüşmede Maradona'ya üzerinde barış güvercini figürünün bulunduğu bir tablo hediye etmişti. 

Maradona geçmişte de Filistin davasına olan desteğini ifade etmişti. Arjantinli yıldız 2012'deki bir açıklamasında "Ben Filistin halkının bir numaralı hayranıyım. Onlara saygı duyuyor ve onları destekliyorum" ifadelerini kullanmıştı.

İsrail-Hamas arasında 2014'teki savaş sırasında da açıklamalarda buunan Maradona "İsrail'in Filistiniler'e yaptıkları utanç verici" demişti.

Maradona'nın adı bir dönem Filistin Milli Takımı'nın antrenörlüğü için de geçse de ancak bu hiçbir zaman gerçekleşmemişti...

Maradona bedenen de Filistinlilerin yanındaydı ile ilgili etiketler Maradona Mahmud Abbas Filistin

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.