Maracana'nın ismini "Kral Pele" yapma planı suya düştü

Brezilya'daki dünyaca ünlü Maracana Stadı'na 80 yaşındaki futbol efsanesi Pele'nin adının verilmesine yönelik tasarı reddedildi. Rio de Janeiro Eyalet Valisi Claudio Castro, stadın isminin "Kral Pele" olarak değiştirilmesine onay vermedi.

Brezilya'nın yaşayan efsanesi Pele'nin isminin Maracana Stadı'na verilmesi gündeme gelmişti. Samba diyarında neredeyse kutsal kabul edilen 80 bin kişilik futbol mabedi için Rio de Janeiro Eyaleti Yasama Meclisi'nin geçen ay aldığı isim değişikliği kararı, Pele'nin Rio'da yaşamaması ve ömrünün çoğunu Sao Paulo'da geçirmesi nedeniyle tepki çekmişti.

2014 Dünya Kupası finaline de ev sahipliği yapan Maracana'ya Pele'nin adının verilmesine yönelik tasarı reddedildi. Rio de Janeiro Valisi Claudio Castro, stadın isminin "Kral Pele" olarak değiştirilmesine onay vermedi.

1940'lı yıllarda stadın inşası için kampanya yürüten Brezilyalı gazeteci Mario Filho’nun ailesi de stadın resmi adı olan "Maracana - Jornalista Mario Filho"nun değiştirilmesine karşı çıkmıştı.

Futbol tarihinin en iyileri arasında gösterilen Pele, kariyerinin 1000. golünü Maracana Stadı'nda atmıştı.

Maracana'nın ismini "Kral Pele" yapma planı suya düştü

Maracana'nın ismini "Kral Pele" yapma planı suya düştü ile ilgili etiketler Brezilya Maracana Stadyumu pele
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.