Maocuların gazetesinde TÜSİAD manşeti!

Aydınlık gazetesi bugünkü manşetinde TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik'in açıklamalarına yer verdi.

Doğu Perinçek ekibinin gazetesi olan Aydınlık bugün hayli dikkat çekici bir manşetle okurlarıyla buluştu. 'Patronlar Kulübü' olarak bilinen TÜSİAD'ın Başkanı Erol Bilecik'in Kuşak Yol Sanayi ve Ticaret Birliği Zirvesi'nin (BRICA) açılışındaki konuşmasını manşete taşıyan Aydınlık, "Maocular bir ilke imza attı" yorumlarına neden oldu. 

Maocuların gazetesinde TÜSİAD manşeti!

BRICA ZİRVESİ İSTANBUL'DA

Çin hükümetinin 2013 yılında açıkladığı Kuşak ve Yol girişiminin iş dünyası ayağı olan Kuşak ve Yol Sanayi ve Ticaret Birliği (BRICA) Zirvesi 17-18 Ekim tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşiyor. Etkinliğin açılış konuşmalarını, CFIE Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreter ve BRICA Genel Sekreteri Xiong Meng, TÜSİAD Çin Network Grubu Başkanı Korhan Kurdoğlu, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Başkanı Suma Chakrabarti, TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yaptı.

‘TÜRKİYE, KUŞAK,YOL GİRİŞİMİNİ BAŞINDAN BERİ DESTEKLEDİ'

Bakan Albayrak "Türkiye ‘Kuşak, Yol' girişimini başından beri güçlü bir şekilde destekledi. 2008 küresel finansal krizinden bu yana tam 10 yıl geçti. 2010'dan bu yana küresel ekonomi yavaş yavaş toparlanmaya başladı. Bu yıl ciddi ölçüde hız kazanan korumacılık ve önemli bir bölümü komşularımızda çevremizde cereyan eden jeopolitik riskler görmekteyiz. Bütün bu gelişmeler küresel ekonomik görünümü olumsuz yönde etkiledi" dedi.

​‘AMAÇ İPEK YOLU ÜZERİNDEKİ ÜLKELERİN İLİŞKİLERİNİ PEKİŞTİRMEK'

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik ise, "Ticaretin geçtiği yoldan sadece ticaret geçmez. Aynı zamanda bilgiler, fikirler, inançlar, değerler ve kültürler de geçer. Tarihi İpek Yolu bu nedenle yüzyıllar boyunca farklılıkları buluşturan, kaynaştıran bir köprü olmuştur. Bu yüzden BRICA'nın ikinci zirvesine doğu ve batının buluştuğu, medeniyetler şehri İstanbul'da ev sahipliği yapmaktan ötürü büyük heyecan duyuyoruz. Bu çok taraflı işbirliği mekanizmasının temel amacı, İpek Yolu üzerindeki ülkeler arası ortaklıkları ve ilişkileri daha da artırmaktır" dedi

Maocuların gazetesinde TÜSİAD manşeti! ile ilgili etiketler TÜSİAD aydınlık gazetesi erol bilecik
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.