Mansur Yavaş'ın zam isteği AK Parti ve MHP'den geri döndü

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş suya yüzde 80 zam yapılmasına isterken bu teklif AK Parti ve MHP’li Meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilmedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (ASKİ) teklifte 15 metreküp üstü kullanıma yüzde 80 zam yapılmasını, 10-15 metreküp arasındaki kullanıma ise yüzde 50 zam yapılması öngörülüyordu.

Mansur Yavaş'ın suya zam isteği seçim öncesi sözlerini akıllara getirdi. "Biz suyu Allah'ın nimeti olarak görüyoruz ve sudan para kazanılmayacağına inanıyoruz. Su parasını tayin ederken, maliyet artı çok cüzi karla vermeye devam edeceğiz" demişti.

ZAM TALEBİ KABUL EDİLMEDİ

Ancak Yavaş Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde suya zam talebini gündeme getirdi. Yavaş'ın, suya yüzde 80 zam yapılmasına yönelik talebi AK Parti ve MHP'li Meclis üyeleri tarafından reddedildi. AK Parti ve MHP'nin de desteğiyle dar gelirli ailelerin 10m3'e kadar su ücretinin 1 TL olması ise kabul edildi.

 

Mansur Yavaş'ın zam isteği AK Parti ve MHP'den geri döndü ile ilgili etiketler zam Ankara ASKİ ankara büyükşehir belediyesi mahsur yavaş
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.