Mansur Yavaş'ın adaylığına Kemal Kılıçdaroğlu'ndan veto

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine iki yıl olmasına rağmen Millet İttifakı'nda adaylık tartışmaları giderek büyüyor. Adaylık ihtimali güçlenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Mansur Yavaş'ın adaylığını 'HDP sıcak bakmıyor' diyerek veto ettiği öne sürüldü.

Millet İttifakı cephesinde cumhurbaşkanı adayı tartışmalarının hızlandığı belirtildi. “Ortak uzlaşı sağlanırsa aday olurum” açıklaması yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “ittifakın ortak adayı olma ihtimalinin güçlendiği” iddia edildi.

'AKŞENER İSTEMİYOR'

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre: İYİ Parti’de, “Genel Başkan Meral Akşener’in bu kez aday olmak istemediği” belirtilirken “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın aday olması durumunda İYİ Parti tabanının da destekleyeceği” konuşuluyor.

CHP’de ise bu duruma, “belediyeleri yeniden AK Parti’ye bırakamayız” gerekçesiyle itiraz edilerek başkanların aday olması durumunda “bir sonraki yerel seçimlerde partinin güç kaybedebileceği” vurgulanıyor.

KILIÇDAROĞLU 'YAVAŞ' OLMAZ DEMİŞ

Öte yandan Millet İttifakı’nda bu seçimlerde her parti seçmeninin onay verebileceği bir aday üzerinde uzlaşmanın önemli olduğu dillendiriliyor. Bu nedenle Kılıçdaroğlu’nun hem yakın çevresine hem de Akşener’e, “HDP seçmeninin Yavaş’ın adaylığına sıcak bakmayacağını ilettiği” ileri sürülüyor.

İMAMOĞLU SEÇENEĞİ

İmamoğlu’nun aday olması halinde ise “bu kez HDP seçmeninden oy alınacağı ancak AK Parti ve MHP seçmeninden destek görülemeyeceğine” işaret ediliyor. Hem belediye başkanları olması nedeniyle “yerel siyasetteki dengeleri de elinde tutmayı amaçlayan hem de her kesime hitap edebilecek bir adayın Erdoğan’ın karşısına çıkması gerektiğinde hemfikir olan Millet İttifakı’nın, Kılıçdaroğlu’nun adaylığında uzlaşabileceğinin” de altı çiziliyor.

Mansur Yavaş'ın adaylığına Kemal Kılıçdaroğlu'ndan veto

Millet İttifakı’nda bu nedenle ibrenin son günlerde “Kılıçdaroğlu’nun adaylığına çevrildiğine” dikkat çekiliyor. Kulislerde, Kılıçdaroğlu’nun bu gerekçeyle “Uzlaşı sağlanırsa aday olurum” açıklamasını yaptığı, Akşener’in de “adaylık konusunda tıkaç olmayacağını ifade ettiği” konuşuluyor

Mansur Yavaş'ın adaylığına Kemal Kılıçdaroğlu'ndan veto ile ilgili etiketler HDP Kemal Kılıçdaroğlu Mansur Yavaş Millet İttifakı seçim aday
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.