Mansur Yavaş Avukat mı? Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş kimdir?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu'yu istifa davet eden bir mektup yayınladı. Mansur Yavaş mektubunu Av. Mansur Yavaş imzalı yayınladıktan sonra sosyal medyada birçok kişi aynı soruyu sordu.

Mansur Yavaş kimdir? Twitter hesabından yayınlandığı mektubunda Boğaziçi Üniversitesi rektörünü istafaya davet eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş kimdir?

MANSUR YAVAŞ AVUKAT MI?

Mansur Yavaş 1955 yılında Beypazarı’nda dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini doğduğu şehirde tamamladı. 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Mezuniyetinden kısa bir süre sonra Nursen Yavaş ile nikah masasına oturdu. 1986 yılında Beypazarı’na döndü ve serbest avukatlık yapmaya başladı. 1989-1994 yılında Belediye Meclis Üyeliği yaptı. 1994 yılında Beypazarı Belediye Başkan Adayı oldu.

Mansur Yavaş hakkındaki dava sürüyor

1999 yılında seçimleri yüzde 51 oy oranı ile kazandı ve Beypazarı Belediye Başkanı oldu. 2004 yılında TÜSİAV tarafından “Yılın Belediye Başkanı” seçildi. 2009 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mansur Yavaş, yüzde 27’lik oy oranı ile dikkatleri üzerine çekti. 2014 yerel seçimlerinde CHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. Türkçe’nin korunması için gerçekleştirdiği çalışmalarla Türk Dil Kurumu tarafından onur ödülüne layık görüldü.

Mansur Yavaş, 2019'daki belediye seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Mansur Yavaş Avukat mı? Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş kimdir? - Resim : 2

 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, atanmasına yönelik eylemlerin devam ettiği Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu’ya açık mektup yazdı.

“Sizi gerek üniversitede huzuru sağlamak gerekse ülkemizde kutuplaşmayı önlemek adına, makamınızdan istifaya davet ediyorum” diyen Yavaş, rektöre mektubunu da sosyal medya hesabından paylaştı.

Mansur Yavaş, 2019'daki belediye seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

 

 

Mansur Yavaş Avukat mı? Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş kimdir? ile ilgili etiketler Mansur Yavaş mansur yavaş avukat mı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.