Mansur Ark'tan SuperHaber'e özel açıklamalar!

Astrolog ve Sunucu Mine Ayman'ın müzik, sanat ve kültür dünyasının ses getiren isimleriyle buluştuğu programının yeni konuğu dans figürleri ve şarkılarıyla 1990'ların unutulmaz ismi Mansur Ark...

Müzik kariyerine 1990'lı yıllarda seslendirdiği şarkılarla başlayan şarkıcı Mansur Ark, son dönemlerdeki rap furyası, 1990'ların tekrar yükselişi ve mayıs ayında çıkartacağı tekli şarkısıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"İLK ŞARKIM 1994'DE ÇIKSAYDI DAHA ŞANSLI OLURDUM"

Başarılı şarkıcı, müzik kariyerine başlama sürecini şu sözleriyle anlattı: 1995 yılında Almanya’dan Türkiye’ye gidip gelmeye başladım. 1997 yılının sonuna doğru ilk şarkımı çıkarttım. Birçok plak şirketleriyle görüşerek şarkılarımı demo halinde dinlettim, 'tamam ararız' diye geçiştirdiler ilgilenmediler benimle. Sonra Naci Bayşu ile tanıştırıldım, şarkılarımı dinledi ve beğendi. Hemen başlayalım dedi ama 2 yıl sürdü. Durum böyle olunca vazgeçtim ve Türkiye'ye tekrar gelerek şirket aramaya koyuldum. Naci Bayşu buraya geldiğimi duymuş, ısrarla çağırdı ve bu sefer gerçekten hemen başlayalım dedi. Aslında 1994 yılında da çıkabilirdi ilk şarkım, o zaman çok şanslı olurdum. Çünkü benim hemen arkamdan 1999 depremi olunca piyasa durdu. Sonrasında biraz ara verdim. Çünkü deprem sonrası ortam müsait olmadı. O müziğe tutku, müziğin peşinde koşma isteği dinleyiciler açısından değişimler geçirerek evrelere ayrıldı. Böylece müziğe ilgi azaldı...

"KENDİ ALTYAPIMA GÜVENİYORUM"

Sahne aldığında 90'ların unutulmaz isimlerinin şarkılarını seslendirdiğini belirten Mansur Ark, şunları söyledi: 1997'de “Sana Demedim Mi?” ve “Maalesef”, 2002’de “Yarim”, 2004’de “Gazla Gitsin”i çıkarttım. 90’lar ve 2000’lerdeki bu şarkılarımı formata uygun olarak hala söylemeye devam ediyorum. Kendi altyapıma güvendiğim ve sevdiğim için başka şarkıcıların şarkılarını da söylüyorum. Bu aralar Mustafa Sandal’ın “Aya Benzer”, Kenan Doğulu’nun “Güzeller İçinde” ve Yonca Evcimik’in “Abone”, Tayfun’un “Hadi Yine İyisin”, eğer yoksa Burak Kut’un şarkıları, Mahsun Kırmızıgül’ün “Bebeğim Benim”, Müslüm Gürses’in “Nilüfer”, Harun Kolçak ve Özlem Tekin şarkılarını kendi altyapılarımı oluşturarak seslendiriyorum. Bazen yapmak istediğim tarzı arkadaşım Özgün Meriç’ten rica ediyorum yardımcı oluyor.

"YENİ JENERASYON 90'LARIN ENERJİSİNİ SEVİYOR"

Şarkıları ve dans figürleriyle 90'ların unutulmaz siması Mansur Ark, 90'ların yükselişini ve bu konseptte yapılan partileri yorumladı: 90’lar partilerinin çıkışı Hakan Küfündür’dür. 7-8 yıldır ufak 90’lar partileri şeklinde benden, Ah Canım Ahmet’ten, Tayfun’dan rica ediyordu gelebilir misiniz diye. O zamanlar bütçe neredeyse yok denilebilecek kadar azdı. Biz ona destek olduk, çağırdığı yerlere elimizden geldiği kadar gittik. Bu partiler aslında 2017 yılının ekim ayında Ankara’da '6.45' isimli mekanda patladı. “Grup Vitamin” ile birlikte sahne alıyorduk. Resmen izdiham oldu ve oradan direk İstanbul’a yansıdı. Devamında İzmir’de büyük mekanlardan teklif aldık. 2017 yılı ekim ayı, büyük partilere geçiş döneminde dönüm noktası oldu. Neden bu kadar tuttuğuna gelirsek baktığınız zaman 20 yıl öncesi neredeyse, o zamanlar dert yok tasa yok herkes üniversiteye ya da liseye gidiyor, hayatın kendisini tam olarak tanımadığımız en mutlu yılar. ‘En güzel yıllarınız hangisiydi?’ deseniz o yılları sayar insanlar. Yeni jenerasyon da 90’ların enerjisini, samimiyetini ve anlaşılabilir olmasını seviyor.

RAPÇİLERE TAVSİYE: TARZ DEĞİŞTİRİP, KENDİNİZİ TEKRAR ETMEYİN

Ünlü şarkıcı, son zamanlardaki rap furyasını değerlendirdi: Rap müziği tükenmez. Sadece dönem dönem popülaritesi değişir. Hit şarkılar çıkarsa devam eder, iyi şarkı çıkmazsa rap müziğe ilgi ve takip azalır. Muhakkak değişime uğrayacaktır, tekrar R&B, Arabesk, Fantezi tarzından müzikler gelebilir. Her tarzın birçok yorumcusu ve dinleyicisi var. Kaybolur demiyorum ama mutlaka zaman içinde değişecek. Bakacaksınız ki şu sıralar hit olan bir şarkı gitmiş, yerine bambaşka bir şarkı gelmiş. Öbür sene ise aynı şarkı tekrar gelmiş. Çok güzel rap şarkılar var gerçekten. Bu güzellikte üretmeye devam ettikleri sürece şansları daha yüksek. Tarz değiştirip kendini tekrar etmeye başlarlarsa bu sefer başka formatlara yer açacak. Ezhel'in Aya şarkısı favorim. Gerçekten çok güzel yazmış. İçinde R&B ve Blues da var. Benim “Malesef” isimli şarkımda da o tarz dokunuşlar hakim. Rap de var içinde. Ben başından beri ne yaptıysam ona devam ediyorum. Aralarda arabesk şarkılar da var.

YENİ ŞARKI MÜJDESİ: MAYIS AYINDA ÇIKARTACAK

2018 yılında çıkarttığı "Bi Ton" şarkısından sonra ara veren Mahsun Ark, yeni tekli şarkı çıkartacağının müjdesini şu sözlerle verdi: Mayıs ayında rap müziğine benzer bir tekli şarkı çıkartacağım. Bilindik birisiyle feat yapma durumu var. Bu aralar beste yapmaya ara verdim yaz ayında şarkı üretmeye devam edeceğim.

"BEN DE 'O SES TÜRKİYE'YE KATILIRDIM"

Ark, "O Ses Türkiye" yarışmasını şu sözleriyle değerlendirdi: O Ses Türkiye ile birçok isim müziğe kazandırıldı. Kendi kasetini çıkartmaya imkanı yoksa kişinin, şansını kesinlikle yarışmaya katılarak denemeli. Ben de olsam ben de denerdim. Jüri üyeleri, o sesi aradıkları içi daha dikkat edilmesi ve gerçekten dönülmesi gereken seslere dönülmesi gerekiyor. 

"ATTIĞIN TAŞ VURDUĞUN KUŞA DEĞMEYECEK"

Başarılı şarkıcı, yazın tatilcilerin akınına uğrayan Bodrum ve İzmir gibi yerlerde plaj işletmeciliğini üstlenen Hadise, Hande Yener gibi ünlü isimlerle ilgili şunları söyledi: Kafe açma fikri hiç benlik değil. Bodrum’da kafe, plaj işletmeciliğini üstlenen ünlüler oldu. Yapanlar pek mutlu değil ki denenmişi tekrar tekrar denemenin anlamı yok. Benim öyle bir kafam yok. Çünkü bunlar ciddi sorumluluk ve ekip işi. Tutsa da sadece 3 ay tutacak. o kadar kalabalık bir ekip oluşturacaksın ve attığın taş, vurduğun kuşa değmeyecek.

Astrolog ve Sunucu Mine Ayman'ın şarkıcı Mansur Ark ile gerçekleştirdiği sohbet SuperHaber YouTube kanalında yayında…

 YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.