Mansimov'a bir darbe de İngiliz mahkemesinden

Londra'daki Uluslararası Tahkim Mahkemesi (LCIA), Türkiye'de FETÖ üyeliğinden tutuklanan Azerbaycanlı iş insanı Mubariz Mansimov Gurbanoğlu'nun kurucusu olduğu Palmali şirketi ile SOCAR arasındaki ikinci davada karar verdi. İngiltere'de görülen dava SOCAR lehine sonuçlandı.

SOCAR ile Palmali arasındaki mevcut ihtilafla ilgili ikinci tahkim kararı da açıklandı.

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi'nden (SOCAR) yapılan açıklamaya göre karar, Londra Denizcilik Tahkim Derneği şartlarına göre SOCAR lehine verildi.

Mahkeme, Palmali ve Mubariz Mansimov Gurbanoğlu'nun SOCAR'a yaklaşık 63 milyon dolarlık tazminat ödemesine karar verdi. Karara göre zarar, faiz ve yasal masraflar da tazminata dahil.

Bu karar sonrası Palmali'nin büyük miktardaki tazminat talebi de reddedilmiş oldu.

İKİ ŞİRKET HİÇBİR ZAMAN ORTAK GİRİŞİM KURMADI

Haber Global'ın haberine göre: SOCAR ve Palmali'nin daha önce ticari ilişkileri olmuş, ancak Palmali'nin iddia ettiği gibi bu iki şirketin hiçbir zaman ortak girişim kurmadıkları kaydedildi.

2018 yılında Palmali'nin yükümlülüklerini ihlal etmesi sonucunda SOCAR grubuna ait şirketler karşı taraf ve Mubariz Mansimov Gurbanoğlu'nun aleyhine üç ayrı tahkim davası açmıştı.

İlk davada Londra Uluslararası Tahkim Mahkemesi, SOCAR Overseas şirketine 49,5 milyon dolar tazminat ödenmesi gerektiğine karar vermişti.

112.5 MİLYON DOLAR TAZMİNAT

Bu ikinci kararla birlikte üç davadan ikisinde SOCAR'a toplam 112.5 milyon dolar tutarında tazminat ödenmesine karar verilmiş oldu.

İki şirket arasındaki üçüncü ihtilaf davasında ise süreç tamamlandı ve tahkimin kararı bekleniyor.

Mansimov'a bir darbe de İngiliz mahkemesinden ile ilgili etiketler Azerbaycan Petrol Mübariz Mansimov socar
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.